Παρέλασαν οι καρναβαλιστές στο Ηράκλειο

Παρέλασαν την Κυριακή οι καρναβαλιστές στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, όπως ενημερώνει σχετικά το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει ως εξής:

Χιλιάδες Ηρακλειώτες βγήκαν και φέτος στους δρόμους για το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι, τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που ετοίμασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να μοιράσει χαμόγελα και κέφι σε όλη την πόλη, να κάνει τον Δήμο μια μεγάλη γιορτή. Κορυφαία δράση την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και γκρουπ από σχολεία, φορείς αλλά και απλές παρέες της πόλης, μια χαρούμενη και άκρως χορευτική πορεία, που ξεκίνησε από τη λεωφόρο Ηρακλείου και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Δήμου, όπου και στήθηκε ένα ελληνικό, παραδοσιακό, αποκριάτικο γλέντι.

Κοινό μήνυμα των φετινών καρναβαλιστών, η οικολογία και το περιβάλλον με στολές εμπνευσμένες από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε ώστε να παραμείνει ο πλανήτης μας βιώσιμος.

Μια μέρα πριν την παρέλαση, στην κεντρική πλατεία της πόλης, τα παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου έστησαν τα πατροπαράδοτα γαϊτανάκια με χορό και τραγούδια από τους ελληνικούς τόπους.

Βεβαίως, οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο συνεχίζονται και το επόμενο τριήμερο, με τα Κούλουμα που διοργανώνει ο Δήμος για να γιορτάσει μαζί με τους δημότες την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου από το πρωί μέσα στο Κτήμα Φιξ με παραδοσιακά εδέσματα και μουσικές.