Παραστάσεις αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό παρακολούθησαν τα λύκεια του Δήμου Ηρακλείου

Παραστάσεις αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό παρακολούθησαν τα λύκεια του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο του Δήμου “Ηλέκτρα Αποστόλου”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Εθνικό μας Ποιητή, Διονύσιο Σολωμό, μέσα από τα έργα του είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των λυκείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που παρακολούθησαν τις θεατρικές παραστάσεις τις οποίες οργάνωσε ειδικά για τους εφήβους το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου. Μέσα στον Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι τάξεις των λυκείων της πόλης επισκέφθηκαν διαδοχικά την θεατρική σκηνή του δημοτικού Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να παρακολουθήσουν, φυσικά δωρεάν, την παράσταση – αναλόγιο με αποσπάσματα από τα δύο κορυφαία έργα του Σολωμού, τους Ελεύθερους Πολιορκημένους και «Η γυναίκα της Ζάκυνθος».

Οι παραστάσεις αποτελούν μια πρωτότυπη σύνθεση σε φιλολογικό σχεδιασμό και σκηνοθεσία του φιλόλογου, συγγραφέα και εικαστικού, Αναστάση Μαδαμόπουλου. Συμμετείχαν με τραγούδια και μουσικά όργανα η Ειρήνη Διαλεχτή Κουρομιχελάκη (ψυχοθεραπεύτρια, ειδική παιδαγωγός, ψυχοδραματίστρια, ηθοποιός) και ο Βασίλης Μπαράκος (κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, μουσικός, παιδαγωγός).

Από την πλευρά τους τα παιδιά ετοίμασαν και παρουσίασαν πριν από κάθε παράσταση το δικό τους αφιέρωμα στον Εθνικό Ποιητή ενώ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το αναλόγιο επί σκηνής.