ΠΑΙΣΔΑΠ: Η διοίκηση το «έσκασε» από τη συνεδρίαση

ΠΑΙΣΔΑΠ: Η διοίκηση το «έσκασε» από τη συνεδρίαση (Φωτογραφία αρχείου)

Σε άτακτη φυγή τράπηκε η διοίκηση του ΠΑΙΣΔΑΠ για να ακυρώσει τη χθεσινή (23/01) συνεδρίαση του νομικού προσώπου καθώς δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία. Τελικά η εισήγηση της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε και έτσι ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση του ΠΑΙΣΔΑΠ με την οποία θα ασκούταν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε τους εργαζόμενους.

Μάλιστα ο χώρος της συνεδρίασης ήταν γεμάτος από εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής και δημότες. Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου.

«Νέα Αρχή»: Με παρέμβαση του Γ. Οικονόμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Το γεγονός σχολίασε με ανακοίνωση της η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» τονίζοντας πως με παρέμβαση του Γιώργου Οικονόμου αποκαταστάθηκε η συνεδρίαση και ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε παρωδία κατέληξε χθες η έκτακτη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου των ΠΑΙΣΔΑΠ. Η εισήγηση αναφερόταν σε ακύρωση απόφασης που αφορούσε την έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε εργαζόμενους.

Τα μέλη της συμπολίτευσης, στην αδυναμία τους να επιχειρηματολογήσουν για την προ ημερών διαδικασία ψήφισης δια περιφοράς που πάσχει νομιμότητας για πολλούς λόγους που αναλύθηκαν στην εμπεριστατωμένη εισήγηση, θέλησαν να λήξουν τη συνεδρίαση, όταν κατάλαβαν ότι δεν έχουν την πλειοψηφία.

Οι εργαζόμενοι και οι δημότες που γέμισαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με αγανάκτηση τους παρακολούθησαν σε μία χοντροκομμένη μεθόδευση χωρίς κανένα νομικό έρεισμα και μάλιστα στο μέσον της συνεδρίασης, όταν μετρήθηκαν και βρέθηκαν λιγότεροι. Το μόνο που τους έμεινε ήταν να τραπούν σε φυγή, μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη, νομίζοντας ότι έτσι θα ακυρωθεί η συνεδρίαση. Κανένας σεβασμός στις διαδικασίες, στους εργαζόμενους και στην θεσμική ιδιότητα όσων παρέστησαν για να διατυπώσουν την γνώμη τους.

«Βάφτισαν συμμετοχή την αποχή» είχε δηλώσει η «Νέα Αρχή» για τη δια περιφοράς συνεδρίαση του ΠΑΙΣΔΑΠ

Με παρέμβαση του επικεφαλής, Γιώργου Οικονόμου, η δημόσια συνεδρίαση αποκαταστάθηκε και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ψηφοφορία, δεδομένου ότι δεν λύονται δημόσιες συνεδριάσεις με δηλώσεις, απόψεις και αποχωρήσεις , όταν μάλιστα έχει διαβαστεί η εισήγηση. Αντικαταστάθηκε από το σώμα ο Πρόεδρος και η Γραμματέας, και με 7 ψήφους υπερψηφίστηκε η εισήγηση.

Δυστυχώς βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης και παρακμής με μία δημοτική αρχή, που αποδομείται καθημερινά, που δεν ακούει, δεν μαθαίνει από τα λάθη της και αγνοεί την φωνή των εργαζομένων και των δημοτών.”

2 Comments

Comments are closed.