Παίδων “Αγία Σοφία”: “Κινδυνεύουν ζωές παιδιών” δηλώνουν οι γιατροί (video)

Φωτογραφία από P.G. Papanikolaou|||

|||

..
..
..

Με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για την κατάσταση του νοσοκομείου οι γιατροί του Παίδων “Αγία Σοφία”. Με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ απαίτησαν μόνιμες προσλήψεις και άμεση επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων.

Δείτε σχετικά: Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: “3.000 παιδιά περιμένουν χειρουργείο”

Οι υγειονομικοί αγωνιούν για την υγεία των παιδιών που περιμένουν να χειρουργηθούν. “Δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιείται ένα χειρουργείο την εβδομάδα στο μοναδικό παιδιοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του ΕΣΥ” δήλωσε γιατρός μιλώντας στο Newsbomb τονίζοντας πως τα καρδιοπαθή παιδιά βρίσκονται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.

“Μεθοδευμένο σχέδιο κατεδάφισης της παιδιατρικής περίθαλψης”

Δεν είναι δυνατόν ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών” τόνισε ακόμα ενώ ο Πάνος Παπανικολάου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, εξήγησε πως πρόκειται για “μεθοδευμένη υποβάθμιση του νοσοκομείου ώστε τα παιδιά να πάνε στον ιδιωτικό τομέα”. “Κάποιοι φαντασιώνονται ότι η παιδιατρική περίθαλψη έχει πολύ “ψωμί” για επενδυτές. Γιατί αν αρρωστήσει το παιδί σου δίνεις τα πάντα” πρόσθεσε υποστηρίζοντας πως αν ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήθελε να λύσει το πρόβλημα, θα είχε ήδη συναντηθεί με τους γιατρούς.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις και να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να επαναλειτουργήσει πλήρως το νοσοκομείο. Εδώ και καιρό, μάλιστα, για να λειτουργεί μερικώς το νοσοκομείο είναι απαραίτητη η υπερπροσπάθεια των γιατρών, οι οποίοι δουλεύουν συνεχώς διπλοβάρδιες χωρίς άδειες και ρεπό, όπως εξήγησε μία γιατρός σε δηλώσεις της.

Διαβάστε και αυτό: 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ – “Ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες” δηλώνουν οι εργαζόμενοι