Τους λόγους που εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο του Βορείου Τομέα του ΜέΡΑ25 εξηγεί ο υποψήφιος βουλευτής Πάνος Σαρακηνός. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Φίλοι μου,
Θέλω να σας δηλώσω ότι ο πολιτικός χώρος που εντάχθηκα είναι το ΜΕΡΑ25 και βρίσκομαι στο ψηφοδέλτιο της Β1 περιοχής! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο και οι φιλοδοξίες μου δεν είναι προσωπικές. Δεν θα σας πω ψηφίστε με, αλλά ψηφίστε το ΜΕΡΑ 25. Δεν είμαι κάτι ξεχωριστώ από εσάς. Είμαι κάποιος από εσάς που στενοχωριέται όπως και εσείς για το ότι η κοινωνία μας έχει φθάσει στο πάτο. Και βρίσκω το θάρρος να το πω ! Η απόφαση μου δεν είναι τυχαία. Ήταν απόφαση που έγινε κάτω από ώριμη σκέψη.Οι λόγοι αυτής της απόφασης είναι οι παρακάτω:

1. ΟΙ ΒΙΑΣΜΟΙ! Και όταν λέω για τους βιασμούς δεν εννοώ αυτούς που κυνηγάει ο εισαγγελέας αλλά αυτούς που δεν κυνηγάνε οι εισαγγελείς. Είναι οι βιασμοί που γίνονται στις τσέπες των Ελλήνων πολιτών, τα σπίτια που χάνουν καθημερινά δεκάδες Έλληνες λόγω της τεχνητής κρίσης που δημιούργησαν οι αχόρταγοι τραπεζίτες

2. Την απαξίωση των θεσμών με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, χωρίς να υπάρχει καμμία δίωξη, πολεοδομικές παραβάσεις, και και και μην ανοίξω και άλλο το στόμα μου αφού όλοι τα ξέρετε.

3. Την πέτσωμα των ΜΜΕ από το κόμμα της εξουσίας και την αλλοτρίωση γενικά της ανεξαρτησίας του τύπου

4. Την αδικαιολόγητη ακρίβεια που έχουν τα καύσιμα και γενικότερα η ενέργεια σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ που οι τιμές τους είναι 20% φθηνότερες ενώ οι μισθοί τους είναι διπλάσιοι από τους δικούς μας!

5. Την άθλια οικονομική αντιμετώπιση των νέων μας, όπου ο κατώτατος μισθός είναι τραγικός ! 667 ευρώ !!!!

6. Την κοροϊδία στους νέους μας όπου δεν τους φθάνουν τα χρήματα να κάνουν οικογένεια , να κάνουν παιδιά και αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μιας και τα ενοίκιο ή αγορά κατοικίας είναι όνειρο απατηλό. Οι συντάξεις των ηλικιωμένων έχουν γίνει σε όλες τις οικογένειες βοήθημα για τους νέους μας !

7. Η πανάθλια δημόσια υγεία όπου τα Δημόσια νοσοκομεία μας έχουν προσωπικό για να αντιμετωπίσουν το πολύ το 20% των ασθενών μας !!!

8. Η εγκατελειμμένη Δημόσια Παιδεία μας που ενώ έπρεπε να είναι δωρεάν, εκατομμύρια ευρώ φεύγουν απο τις τσέπες των πολιτών για να αποκτήσουν εφόδια οι νέοι μας.

9. Οι άθλιες επιλογές προσώπων από κόμματα για καίριες πολιτικές θέσεις, που ενώ έπρεπε να είναι αξιοκρατικές, έγιναν από κάποιους με κριτήριο μόνο το κέρδος εκλογικών ποσοστών και τίποτε άλλο. Αυτό βέβαια το είδατε πρόσφατα με βουλευτές και ευρωβουλευτές μας, που έκαναν οικονομικά και άλλων ειδών σκάνδαλα.

10. Την επιλογή κομματικών προσώπων σε βασικές θέσεις του δημοσίου χώρου χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προσόντα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις και τραγωδίες σαν αυτή των Τεμπών

11. Την κοροϊδία που κάνει ο Υπουργός Οικονομικών, όπου αντί να πάρει μέτρα κατά του άγριου πληθωρισμού που λυμαίνεται ο τόπος μας, μας καθησυχάζει λέγοντας ότι ο ρυθμός αύξησης των προϊόντων ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Δηλαδή ? Σου λέει ότι αν ένα προϊόν έχει σήμερα 15 ευρώ και μετά αυξηθεί στα 17 την επόμενη φορά θα πάει στα 18,5 και όχι στα 19, και αυτό νομίζει οτι παρηγορεί τους καταναλωτές .

12. Το άθλιο όριο συνταξιοδότησης των 67 ετών και να βλέπεις σε οικοδομές σε σιδηρουργεία σε εστιατόρια να εργάζονται σε αυτές τις ηλικίες και να ακούς αρχιτεμπέληδες κυβερνητικούς να ξεστομίζουν ότι είναι στο DNA των Ελλήνων να εργάζονται και στα 67 τους και βάλε ! Επίσης να βλέπεις ότι στη Γαλλία αντιδρούν για την ηλικιακή αλλαγή της συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 και Έλληνες πολιτικοί που ψήφισαν για τους Έλληνες πολίτες τα 67, να συμπαραστέκονται στους Γάλλους απεργούς!

13. Δεν μπορώ επίσης να έχω υπουργό ανάπτυξης που να σου λέει ότι υπάρχουν αρνιά για το Πάσχα πόρσε για ελάχιστους και οι υπόλοιποι πάρτε αρνιά μη ελεγχόμενα

14. Την άθλια αντιμετώπιση του γραμματέα μας Γιάνη Βαρουφάκη, του ΜΕΡΑ25, Καθηγητή Οικονομικών στο ΕΚΠΑ που χλεύασαν μια πρόταση του, για να αντιμετωπιστεί η εκμετάλλευση των πολιτών από τις τράπεζες, από ανθρώπους που δείχνουν ότι οι γνώσεις τους στην οικονομία είναι σε Λυκειακό επίπεδο. Η πρόταση του μάλιστα για κρατικό ψηφιακό χρήμα είναι πρόταση που έχει υιοθετήσει η ΕΕ και θα εφαρμοστεί απο το 2027 ! Όμως πραγματικά λυπήθηκα που ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπερασπίστηκε την πρόταση του, γιατί προφανώς δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους χρυσοπληρωμένους Τραπεζίτες.