Π. Μανούρης: Τι πρεσβεύουμε για το αύριο της Νέας Ιωνίας (φώτο)

«Νέες τεχνολογίες, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της βιοτεχνίας, νέες θέσεις εργασίας και το… αύριο της Νέας Ιωνίας» στο επίκεντρο της ημερίδας που διοργάνωσε η «Δημιουργία – Αλληλεγγύη».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» για την επιχειρηματικότητα και τη βιοτεχνία στη Νέα Ιωνία, παρουσία αρκετών επιχειρηματιών, κατοίκων και μελών της παράταξης. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Παύλος Ραβανής, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ενώ μίλησε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας, Στάθης Νουβέλογλου.

Την ημερίδα άνοιξε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος τόνισε πως η συζήτηση αφορά την «αιχμή του δόρατος στην πολιτική που θέλουμε να ακολουθήσουμε». Αναφέρθηκε σε μια σειρά από «εργαλεία ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας», σημειώνοντας πως όταν αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα δημιουργούνται και θέσεις εργασίας. Έθεσε έτσι τον στόχο για τη δημιουργία start-up επιχειρήσεων αλλά και τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης.

Στη συνέχεια μίλησε για τις νέες τεχνολογίες (π.χ. 3D Printers), που θα δώσουν τη δυνατότητα στους Δήμους να έχουν μια εντελώς διαφορετική παραγωγική διαδικασία, ενώ σχολίασε το παράδειγμα του Δήμου Τρικκαίων και τη δράση της δημοτικής αρχής του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου. Έτσι αναφέρθηκε στα θεματικά πάρκα τονίζοντας πως αυτά δεν αφορούν μόνο την προσέλκυση τουριστών αλλά προσφέρουν και στους κατοίκους και ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα.

«Με συνεργατικότητα και διάλογο θα πετύχουμε σοβαρά αποτελέσματα»

«Με συνεργατικότητα και διάλογο θα πετύχουμε σοβαρά αποτελέσματα», είπε ο Π. Μανούρης, προσθέτοντας η παράταξη είναι ανοιχτή και μπορεί να αξιοποιήσει «αυτούς που έχουν να δώσουν υλικό και γνώσεις». «Δεν μπορούμε στην πόλη να ασχολούμαστε μόνο με κακομοίρικα πράγματα», σχολίασε σε σχέση με την τωρινή δημοτική αρχή.

Εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθούν «μικρές πυραμίδες ενασχόλησης με την πόλη που θα προσφέρουν και θα εξελίσσονται», καθώς «οι αλλαγές δεν γίνονται με μαγικό ραβδάκι». Κάλεσε, τέλος, του υποψηφίους της παράταξης να έχουν πάντα στο μυαλό του «τι ακριβώς πρεσβεύουμε για το αύριο της Νέας Ιωνίας», επισημαίνοντας ότι «ήδη ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος μπορεί να φτιάξει πράγματα στην πόλη».

Τι δήλωσαν οι «άνθρωποι της αγοράς»

Ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που υπάρχει για την επιστροφή της Βιοτεχνίας και της Κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Ιωνία.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών επισήμανε την ανάγκη ανάδειξης ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την προώθηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Νέας Ιωνίας.

Ο Παύλος Ραβανης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας μίλησε τόσο για την αναβίωση βιοτεχνικών δραστηριοτήτων, όσο και για την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών αλληλεπίδρασης, ενίσχυσης πιστότητας και επιβράβευσης επισκεπτών.

Παρέμβαση έκανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Στάθης Νουβέλογλου, ο οποίος και δραστηριοποιείται στην πόλη μας, τονίζοντας την στασιμότητα του εμπορίου το οποίο «απλά βάφτηκε» όπως χαρακτηριστικά είπε. «Θα πρέπει να γίνει προσέγγιση των επαγγελματιών και να τους συνδράμουμε στην πορεία τους προς το μέλλον», πρόσθεσε.