Π. Μανούρης για ΕΡΙΟΤΕΚ: Ξεκινά μια νέα προσπάθεια (vid)

Τους αρμόδιους φορείς και το κράτος κάλεσαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους ο Π. Μανούρης και ο Χρ. Κανλής για την ανάγκη απαλλοτρίωσης της ΕΡΙΟΤΕΚ.

Χ. Κανλής – Π. Μανούρης

Κοινή συνέντευξη τύπου για την οριακή θέση που βρίσκεται η υπόθεση της ΕΡΙΟΤΕΚ παραχώρησαν ο νέος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, και ο επικεφαλής της «Ενότητας», Χρήστος Κανλής. Ενώνοντας τις δυνάμεις του για το κρίσιμο αυτό θέμα ανέδειξαν τη σημασία του οικοπέδου για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στην πόλη, ώστε να αποσυμφορηθούν άλλα σχολεία, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες και στα ίδια τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Οι δυο τους υπογράμμισαν τις δυνατότητες του κράτους και των αρμόδιων φορέων (ΚΤΥΠ, Περιφέρεια κλπ) για τη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης, ενώ διακριτικά έθιξαν και τις ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής Θωμαΐδου, επισημαίνοντας τι θα μπορούσε να έχει κάνει μέχρι τώρα.

Παρ’ όλο που ακόμα δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του, ο νέος δήμαρχος ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις ως δημοτική αρχή. Αφενός σημείωσε πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες κρούσεις για την εύρεση χρημάτων. Αφετέρου, όμως, ξεκαθάρισε ότι θα ασκηθούν και πολιτικές πιέσεις με νέες συνεντεύξεις και άλλες κινήσεις, σε περίπτωση που δεν λάβει τις αναγκαίες θετικές απαντήσεις. «Ποιος θα μείνει ασυγκίνητος βλέποντας τις εικόνες των σχολείων με τα κοντέινερς;», αναρωτήθηκε. «Παρ’ όλη την ολιγωρία το κράτος οφείλει έστω και αυτή τη στιγμή να αγοράσει αυτή την έκταση για σχολείο», τόνισε.


«Νέος πολιτικός πολιτισμός στη Νέα Ιωνία»

Θετική εντύπωση προκάλεσε η κοινή παρουσία του Π. Μανούρη και του Χρ. Κανλή στη συνέντευξη τύπου για την ΕΡΙΟΤΕΚ. Ο νέος δήμαρχος τόνισε πως υπάρχει σύμπλευση για την ανάγκη απαλλοτρίωσης της ΕΡΙΟΤΕΚ αλλά και για μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα για την ανάπτυξη της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα είπε πως «δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τοξική εικόνα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια», ενώ έκανε λόγο για έναν «πολιτικό πολιτισμό που αρμόζει στη Νέα Ιωνία». Ο κ. Κανλής πρόσθεσε από τη μεριά του ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο να ελέγχει και να αντιπαρατίθεται με τη δημοτική αρχή αλλά και να συμβάλλει, όπου μπορεί, ή και να δείχνει τον δρόμο.