Ουσιαστικές προτάσεις του Γ. Οικονόμου στην ΚΕΔΕ

Εισηγητής σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ήταν ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Γιώργος Οικονόμου με θέμα την Πολιτική Προστασία. Παρουσίασε ουσιαστικές προτάσεις τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με τους κεντρικούς μηχανισμούς της Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

Ο επικεφαλής της “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή”, Γιώργος Οικονόμου, μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, συμμετείχε ως εισηγητής στην Ημερίδα της ΚΕΔΕ για την Πολιτική Προστασία, που πραγματοποιήθηκε στην Σιάτιστα του Δήμου Βοΐου. Το αντικείμενο της εισήγησής του ήταν: ” Η ανάγκη συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των Επιχειρησιακών Κέντρων και των άλλων μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας του Κράτους με τους αντίστοιχους της αυτοδιοίκησης. “

Ο Γιώργος Οικονόμου, με την εμπειρία του στο συγκεκριμένο θέμα, έκανε πολλές και ουσιαστικές προτάσεις. Είναι ένα κρίσιμο ζήτημα γιατί, από την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας, προστατεύονται ανθρώπινες ζωές, καθώς και η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία. Η συμμετοχή και η συνεργασία της αυτοδιοίκησης με τους κεντρικούς μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντική, αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά της για να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Μεγάλη σημασία σε όλη αυτή τη προσπάθεια, εκτός των άλλων, θα έχει η ενημέρωση και η ουσιαστική εκπαίδευση των εμπλεκομένων.