Ορκίστηκε Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Μάριος Ψυχάλης!

Ορκίστηκε με κάθε επισημότητα Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ο Μάριος Ψυχάλης. Η εκδήλωση που σήμανε κι επίσημα πια την αλλαγή σκυτάλης στη Διοίκηση του Δήμου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης κι ακολούθησε η ορκωμοσία των νέων Δημοτικών Συμβούλων. “Σηκώνουμε μανίκια και ανταποδίδουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών”, δήλωσε στην πανηγυρική ομιλία ανάληψης καθηκόντων ο Μάριος Ψυχάλης που τόνισε επίσης ότι η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτή γι αυτούς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της παράταξης “Δήμος Μπροστά+” έχει ως εξής:

Με κάθε επισημότητα και με διάχυτη την αισιοδοξία για την επόμενη μέρα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2023 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Μάριου Ψυχάλη και του δημοτικού συμβουλίου.

Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με αγιασμό και ακολούθως πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριου Ψυχάλη και 29 δημοτικών συμβούλων από συνολικά 6 παρατάξεις που θα μετέχουν στη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Με το πέρας αυτής, ο κ. Ψυχάλης απηύθυνε την πρώτη του ομιλία ως επικεφαλής της νέας δημοτικής Αρχής, χαρακτηρίζοντας την στιγμή ως «ημέρα χαράς», την οποία θέλησε να μοιραστεί με όλους όσοι συντέλεσαν σε αυτήν.

 

«Η νέα δημοτική αρχή σε συνεργασία με όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλείται να δώσει απαντήσεις σε μικρά και μεγάλα προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά  και, στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική Αρχή.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης υπερτοπικών ζητημάτων, τα οποία θα κληθούν να αντιμετωπιστούν μεταξύ των όμορων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έκανε άνοιγμα συνεργασίας με όλες τις παρατάξεις για την κοινή συμπόρευση με μόνο γνώμονα την βελτίωση της εικόνας της πόλης.

«Θα είμαστε διεκδικητικοί για το καλό των συμπολιτών μας. Θα συνεργαστούμε τόσο με την Κυβέρνηση, όπως επίσης με τους συναρμόδιους υπερκείμενους φορείς

Όμως δεν θα εγκλωβιστούμε πίσω από το μαξιλάρι της την ενισχυμένης αναλογικής.

Κανείς δεν περισσεύει τόσο εντός, όσο και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου στον κοινό Στόχο και Σκοπό. Βρισκόμαστε εδώ με σκοπό να κάνουμε έργο σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γενιά του Δήμου μας. Σε αυτή την πορεία όλοι μπορούν να είναι χρήσιμοι, εφόσον το θέλουν. Η πόρτα του Δήμαρχου είναι πάντα ανοιχτή. Το τηλέφωνο του Δημάρχου είναι πάντα ανοιχτό. Βρισκόμαστε εδώ για να σηκώσουμε τα μανίκια και να προσφέρουμε σε εσάς την εμπιστοσύνη που μας δείξατε», κατέληξε απευθυνόμενος στους δημότες, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά την νέα αρχή για την πόλη.

Το τελετουργικό ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Μάριου Ψυχάλη και των δημοτικών συμβούλων στο βιβλίο των πρακτικών και ακολούθως, ο νέος Δήμαρχος και τα μέλη της νέας δημοτικής Αρχής δέχθηκαν εγκάρδιες ευχές από τους παρευρισκόμενους για μια εποικοδομητική θητεία.

Το «παρών», μεταξύ πλήθους άλλων παρουσιών έδωσαν η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο ειδικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ντούρος, η περιφερειακή σύμβουλος Δανάη Τσάκαλου, ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Νίκος Χιωτάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θάνος Ασκητής, ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, η αντιδήμαρχος Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρία Μουρατίδου, η αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Μαριάννα Ζούρου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, ο πρώην Δήμαρχος Πεύκης και πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο πρώην κοινοτάρχης Λυκόβρυσης Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, η πρώην Βουλευτής ΝΔ Άρια Αγάτσα, ο υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Φώτης Καρύδας, ο Διοικητής του Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Μιλτιάδης Παπασταματίου, η επιστημονική υπεύθυνος ΚΥ Αμαρουσίου, Μαρία Γώγου, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Άρης Βρούστης, η πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.