ΟΠΑΚΜ: Συνάντηση με τους γονείς των Βρεφονηπιακών Σταθμών

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των υπευθύνων του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου (ΟΠΑΚΜ) με τους γονείς παιδιών που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση των γονέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την πρόεδρο και την διευθύντρια του ΟΠΑΚΜ, κυρίως όμως τη γιατρό και την ψυχολόγο των παιδικών σταθμών, για να πάρουν οδηγίες, συμβουλές, καθώς και να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους για τη νέα αυτή φάση της ζωής τους, τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Την καθιερωμένη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται φέτος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι του δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας. Λίγο καιρό μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την πρόεδρο και την διευθύντρια του ΟΠΑΚΜ, κυρίως όμως τη γιατρό και την ψυχολόγο των παιδικών σταθμών, για να πάρουν οδηγίες, συμβουλές, καθώς και να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους για τη νέα αυτή φάση της ζωής τους, τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών.

Η συγκεκριμένη συνάντηση πραγματοποιείται πάγια στην έναρξη κάθε σχολικής περιόδου – και αφού περάσει ένα εύλογο διάστημα – προκειμένου να βοηθήσει τους γονείς να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα και να συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία γονέα και παιδιού.

Διαβάστε κι αυτό:

Πέραν από την συνάντηση όλων των γονέων, στην οποία οι Ηρακλειώτες και οι Ηρακλειώτισσες που έχουν τα παιδιά τους στους σταθμούς του Δήμου μπορούν να μοιραστούν εμπειρίες και απορίες, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ, η γιατρός και η ψυχολόγος των βρεφονηπιακών, είναι πάντα στη διάθεση του κάθε ένα και της κάθε μίας γονέα ξεχωριστά όποτε χρειαστούν την βοήθειά τους. Οι γονείς μπορούν να αναζητούν πληροφορίες στον βρεφονηπιακό σταθμό φοίτησης του παιδιού τους ή στο κεντρικό τηλέφωνο του ΟΠΑΚΜ 2102832500.