Όμορφες Πόλεις: Η ανάπτυξη του δήμου μας θα έρθει από την Νέα Πέραμο και την Κινέτα

|||

|||

         Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Όμορφες Πόλεις Μεγάρων – Ν.Περάμου” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Οι δύο ξεχασμένες από την οκταετή διοίκηση του δήμου μας Νέα Πέραμος και Κινέτα είναι οι πόλεις που θα φέρουν την ανάπτυξη στο δήμο μας. Ανάπτυξη, μία λέξη που υπάρχει μόνο στα λεξικά των δύο βιβλιοθηκών του δήμου μας.

 

        Εάν τελικά θα μπορέσετε να βρείτε το βήμα σας και προχωρήσετε έστω και ένα έργο από τα εκατοντάδες που έχετε εξαγγείλει, όλα αυτά τα χρόνια που περάσανε, τότε πραγματικά θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα για τις πόλεις μας. Έργο δικό σας και όχι του κράτους ή της περιφέρειας που και αυτά με τον τρόπο σας τα καθυστερείτε, είτε για να φανούν στις εκλογές, είτε για να τα δείξετε ως δικά σας όπως συνηθίζετε. Συγνώμη ξέχασα και τα ανταποδοτικά του καλωδίου που και αυτά ξεχάστηκαν, όπως τόσα άλλα στο παρελθόν.

 

        Στην Νέα Πέραμο πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν η αποκατάσταση του βομβαρδισμένου τοπίου που έχει αφήσει ύδρευση και αποχέτευση. Δεύτερον το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει πρόσφατα και σύνδεση του με τον πεζόδρομο της σχολής πυροβολικού. Σε άμεση προτεραιότητα πρέπει να βάλετε την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου γιατί η εικόνα που δείχνουμε προς τα έξω δεν είναι αντάξια της ιστορίας της Νέας Περάμου. Σκουπίδια, μπάζα, ογκώδη απορρίμματα παντού και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι απωθούν τους λίγους επισκέπτες που τελικά βρήκαν το δρόμο και ήρθαν. Επιπλέον να αυξήσουμε τους χώρους στάθμευσης, αλλά και να ξανασχεδιάσουμε τους ήδη υπάρχοντες. Τέλος να διαφημίσουμε σωστά την όμορφη μας Νέα Πέραμο με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για όλη την περίοδο του καλοκαιριού κερδίζοντας τον ημερήσιο τουρίστα μιας και τα καταστήματα στην Νέα Πέραμο είναι έτοιμα να δεχτούν πολλές χιλιάδες κόσμου.

 

        Στην πολύπαθη Κινέτα μας, μιας και το χρωστάτε διπλά πρέπει να ασχοληθείτε αυτή την φορά με έργα και όχι μόνο με λόγια. Λόγια που οι κάτοικοι της Κινέτας έχουν χορτάσει τα τελευταία τριάντα χρόνια! Και εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε από το παραλιακό μέτωπο μιας και το έχετε εξαγγείλει από την προηγούμενη θητεία σας. Ένα δρόμο ή πεζόδρομο που να εξυπηρετεί τους επισκέπτες και όχι να τους δυσκολεύει την ζωή όπως είναι σήμερα. Τα προβλήματα καθαριότητας και πρασίνου είναι εντονότερα και εδώ πραγματικά το πρόβλημα μετά τις καταστροφές είναι πολύ πιο έντονο. Σίγουρα θα χρειαστούν και οι υπηρεσίες της περιφέρειας μιας και έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα. Παράλληλα να ξεκινήσει η ανάπλαση του γηπέδου και της γύρω περιοχής, ώστε να μπορεί να είναι επισκέψιμος από τους πολίτες και τους επισκέπτες. Ένα πάρκο άθλησης σε συνδυασμό με μία σύγχρονη παιδική χαρά. Και φυσικά η διευθέτηση των ρεμάτων όχι μόνο των κύριων αλλά και των δευτερευόντων σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως.

 

       Κλείνοντας ας μην ξεχνάμε την Βαρέα μας μιας και περιμένει πολλές δεκαετίες στάσιμη. Η Θάλασσα θα φτάσει σε λίγο καιρό στα σπίτια και εμείς θα λέμε, ότι περιμένουμε τις άδειες για να κάνουμε το έργο!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.

Άγγελος Παν. Μακρυγιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις