Όμορφες Πόλεις: Απροετοίμαστος ο Δήμος Μεγαρέων ενόψει νέου ΕΣΠΑ

Τώρα που άνοιξαν οι ουρανοί για το νέο ΕΣΠΑ εσείς κοιμάστε τον ύπνο του δικαίου,τονίζει με σκωπτικό τρόπο η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της παράταξης

Από το γραφείο τύπου της Παράταξης “Όμορφες Πόλεις” Μεγάρων – Ν.Περάμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Παντελώς απροετοίμαστο βρίσκει τον δήμο μας για άλλη μία φορά το νέο ΕΣΠΑ που ξεκινάει σύντομα με ορίζοντα το 2027. Που είναι οι μελέτες σας για τα χρόνια προβλήματα των πόλεών μας; Τα έχετε τουλάχιστον καταγράψει και ιεραρχήσει; Έχετε προσαρμόσει το στρατηγικό σχέδιο του δήμου μας για να μπορέσει να συμβαδίσει με τις αρχές τους νέου προγράμματος; Φοβάμαι ότι αυτά που σας λέω είναι άγνωστα σ’ εσάς, όπου η μοναδική σας ασχολία είναι να γεμίσετε το επόμενο σας ψηφοδέλτιο, αν και το βλέπω κάπως δύσκολο.

Χαμένοι κυριολεκτικά στα προεκλογικά έργα που περιμένουμε δύο με τρία χρόνια για να ξεκινήσετε, πιστεύω ότι όλα θα τα αφήσετε στην μέση γιατί όσο καλά και να τα έχετε προγραμματίσει θα γίνουν και αυτά σαν τα έργα της Ολυμπίας Οδού που τα περιμένουμε κοντά μια πενταετία! Καταστρέφοντας κυριολεκτικά μια ολόκληρη αγορά στην Νέα Πέραμο χωρίς να κάνετε το παραμικρό, αγνοώντας τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης.

ΑΠΕ, Αστική Κινητικότητα, Κυκλική Οικονομία, Προβολή των Πόλεων και Προϊόντων, Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, είναι κάποιες από τις δεκάδες δράσεις που θα μπορούσαμε να καταθέσουμε ως δήμος για να ενταχθούμε στους νέους κύκλους προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Με τι μελέτες θα μπορέσουμε να αντλήσουμε χρήματα και επενδύσεις στις πόλεις μας; Ποια είναι η προίκα που θα αφήσετε; Μηδέν εις το πηλίκων είστε τελικά γι’ αυτήν την πόλη. Σήμερα χωρίς μελέτες και εναρμονισμένο στρατηγικό σχέδιο είσαι κάτι σαν τα «Μέγαρα και Νέα Πέραμο» όταν όλοι γύρω μας γίνονται καλύτεροι.

Αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε διοίκηση τον Οκτώβριο του 2023 για να μπορέσουμε με πολύ δουλειά και όραμα να έρθουμε επιτέλους στην εποχή μας. Έχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και όλες τις υποδομές, που μόνο εσείς δεν βλέπετε, για να εκτοξευτούμε οικονομικά και οικιστικά σε πρώτη φάση, προσελκύοντας νέες επενδύσεις σε δεύτερο χρόνο μηδενίζοντας ενεργεία και εργασιακή μετανάστευση που μαστίζει κυρίως τους νέους μας σήμερα.