Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Α’ Βοηθειών από το παράρτημα Ε.Ε.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Ολοκληρώθηκαν τα 4ωρα προγράμματα Α’ Βοηθειών από το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν από εξιδεικευμένη νοσηλεύτρια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του παραρτήματος Ε.Ε.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας έχει ως εξής:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν 4ωρα προγράμματα πρώτων βοηθειών από νοσηλεύτρια του τμήματος Αγωγής Υγείας του ΕΕΣ.

  1. Στις 8/4/24 στους μαθητές του Α΄ ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας.
  2. Στις 9/4/24 στα μέλη του ΚΑΠΗ Ν. Φιλαδέλφειας.
  3. Στις 10/4/24 στα μέλη του ΚΑΠΗ Ν. Χαλκηδόνας.

Η εκπαίδευση υλοποιείται από νοσηλεύτριες του ΕΕΣ με σκοπό οι νέοι και γενικά οι πολίτες κ.ά. να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο, στο χώρο εργασίας μέχρι να καταφθάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό η εκπαίδευση όλων των πολιτών στη βασική παροχή Πρώτων Βοηθειών μπορεί να αποβεί σωτήρια για την ζωή ενός συνανθρώπου μας όταν φθάσει εξειδικευμένη βοήθεια.

Τα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών υλοποιούνται από τον ΕΕΣ δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι φορείς σχολεία, σωματεία, κ.ά.) μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Νέας Φιλαδέλφειας (κα Χωρέμη – θωμοπούλου Ρένα Πρόεδρο του Τοπικού τμήματος στο τηλέφωνο 6977273182) για την δήλωση συμμετοχής.

Το Τοπικό Τμήμα ΕΕΣ Ν. Φιλαδέλφειας ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Γιάννη Τομπούλογλου, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Διαγουμά, τον Διευθυντή του Α΄ΕΠΑΛ κ. Σωτήρη Δημόπουλο, τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου και του ΚΑΠΗ για τη στήριξή τους στην εν λόγω δραστηριότητα.