Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στο Βόρειο Τομέα

Το ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα του ΚΚΕ είναι το ακόλουθο:


Κουτσούµπας Δηµήτρης

Γενικός Γραµµατέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Αγγελίδης Νίκος

Δηµοσιογράφος, εργάζεται στην ΕΡΤ από το 2001. Σπούδασε και εργάστηκε ως δηµοσιογράφος στις ΗΠΑ. Έχει παρουσιάσει επί σειρά ετών ενηµερωτικές εκποµπές, δελτία ειδήσεων στα ελληνικά και στα αγγλικά, και πολεµικές ανταποκρίσεις. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης σε εκποµπές και δελτία ειδήσεων και επικεφαλής της Δορυφορικής ΕΡΤ (ERT World). Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, «ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και «ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ – Το ηµερολόγιο του αγώνα κόντρα στο µαύρο της ΕΡΤ».

Αλέπης Πέτρος

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής της Κοµµατικής Οργάνωσης Αττικής. Σπούδασε στη Σχολή Διοίκησης και Οικονοµίας του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας. Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων του 10ου Δηµοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Γουλιάµος Κώστας

Γεννήθηκε στην Καλαµάτα. Διετέλεσε Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου. Το 2018 εκλέχθηκε Τακτικό Μέλος της Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών της Ευρώπης και το 2021 Διακεκριµένο Μέλος (Fellow) του Royal Society of Arts/London. Είναι επίτιµος καθώς κι επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήµια του εξωτερικού. Διετέλεσε µέλος της Επιστηµονικής Επιτροπής της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας», µε ερευνητικό έργο που κατέκτησε το βραβείο επιστηµών Descartes στην Ευρώπη. Υπήρξε µέλος της επιστηµονικής επιτροπής του European Science Foundation µε έδρα το Στρασβούργο. Έχει γράψει σηµαντικό αριθµό βιβλίων, δοκιµίων και άρθρων, δηµοσιευµένων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα.

Κουρή Γεωργία

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Εργαζοµένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζοµένων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα (ΣΕΕΕΑΜ) και µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου του Σωµατείου Εργαζοµένων σε Μονάδες, Ιδρύµατα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ). Σπούδασε Ψυχολογία και εξειδικεύτηκε στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκε στο Πρόγραµµα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Σχολικού Πληθυσµού του Δήµου Πεντέλης, ως αυτοαπασχολούµενη ψυχοπαιδαγωγός και από το 2007 στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα.

Κτενά Αφροδίτη

Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός µε διδακτορικό δίπλωµα από το Carnegie Mellon University (ΗΠΑ). Καθηγήτρια του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών και επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Το επιστηµονικό της έργο περιλαµβάνει εφαρµογές µαγνητικών υλικών και µετρήσεων, µοντελοποίηση και βελτιστοποίηση συστηµάτων, τεχνολογίες ΑΠΕ και ευφυών δικτύων. Έχει πάνω από 100 δηµοσιεύσεις σε διεθνή επιστηµονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων και πάνω από 100 συµµετοχές ως οµιλήτρια σε διεθνή συνέδρια, ηµερίδες, και σεµινάρια. Είναι µέλος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας από το 1994. Είναι µέλος του Τµήµατος Παιδείας & Έρευνας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Λιάκου Κωνσταντίνα (Ντιάνα)

Νηπιαγωγός, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τµήµατος Νηπιαγωγών Πάτρας. Μένει στη Μεταµόρφωση και εργάζεται στο 2ο Νηπιαγωγείο της πόλης. Έχει διατελέσει στο παρελθόν µέλος σε Διοικητικά Συµβούλια των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Μεταµόρφωσης, Λυκόβρυσης «ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ».

Μποτζιολή Έλενα

Μεγάλωσε και ζει στη Νέα Ιωνία. Απόφοιτη του Τµήµατος Φιλολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συµβουλίου της ΚΝΕ από το 2017. Δηµοτική σύµβουλος Νέας Ιωνίας µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις εκλογές του 2019.

Παπαζαχαριάκης Γιάννης

Μουσικός, ενορχηστρωτής, διευθυντής ορχήστρας. Είναι διπλωµατούχος κλασικής κιθάρας µε καθηγητή τον Νότη Μαυρουδή. Έχει βραβευτεί στον διεθνή διαγωνισµό της Βενετίας για τη µουσική του το 1994. Ως ενορχηστρωτής-διευθυντής ορχήστρας έχει συνεργαστεί µε τους µεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και µε πασίγνωστους τραγουδιστές, όπως η αξέχαστη Ιταλίδα τραγουδίστρια Milva. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «Γειτονιές Πολιτισµού» του Δήµου Βύρωνα. Είχε για δύο χρόνια τη µουσική διεύθυνση της εκποµπής «ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ» στον τηλεοπτικό σταθµό ALPHA. Διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δηµοτικό Ωδείο Δάφνης – Υµηττού. Είναι µέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Παπαϊωάννου Κέλλυ

Αρχιτέκτονας µηχανικός, µε µεταπτυχιακούς τίτλους στην Αρχιτεκτονική Τοπίου και στο Σχεδιασµό του Χώρου. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα. Είναι µέλος της Αντιπροσωπείας ΣΑΔΑΣ- Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και της Επιτροπής Παιδείας του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδας. Μέλος του Τµήµατος Πολιτισµού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Παπασωτηρίου Κωνσταντίνος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Χαλάνδρι. Είναι συνταξιούχος αυτοαπασχολούµενος. Διατηρούσε εταιρεία εισαγωγών και αντιπροσωπείας δοµικών υλικών για την κατασκευή Ψυκτικών θαλάµων και Βιοµηχανικών κτηρίων. Από τα νεαρά του χρόνια είχε πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση και από το 2019 συµπορεύεται ξανά µε το ΚΚΕ.

Παρασκευόπουλος Βασίλης

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου (ΠΜΣ), µέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Θεάµατος Ακροάµατος (ΠΟΘΑ) και εκλεγµένος στο Γενικό Συµβούλιο της ΓΣΕΕ µε το ψηφοδέλτιο της Δηµοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Είναι µέλος της Γραµµατείας του ΠΑΜΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας. Εργάζεται ως µουσικός στη Φιλαρµονική του Δήµου Αθηναίων και διδάσκει στο Δηµοτικό Ωδείο Γλυφάδας.

Περράκης Αλέξανδρος

Εργάζεται ως τεχνικός πεδίου στον Όµιλο ΟΤΕ. Είναι εκλεγµένος στην Εκτελεστική Επιτροπή της Οµοσπονδίας Εργαζοµένων ΟΤΕ (ΟΜΕ – ΟΤΕ) και στην Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Είναι πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ). Είναι µέλος της Γραµµατείας του ΠΑΜΕ.

Πλατανιά Βαγγελιώ

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονοµικού Ελέγχου του ΚΚΕ και του Τµήµατος Πολιτισµού της Κεντρικής Επιτροπής του Κόµµατος. Πτυχιούχος του τµήµατος Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Οργανωτική Γραµµατέας της Ανωτάτης Συνοµοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δηµοτικού Σχολείου Χολαργού. Συγγραφέας παιδικών βιβλίων, µε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο «Για το ουράνιο τόξο ψάξε» να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

Ποµάσκι Γιώργος

Προπονητής του στίβου µε εξειδίκευση στα οριζόντια άλµατα. Γεννήθηκε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας. Αποφοίτησε από τη Γυµναστική Ακαδηµία της Σόφιας και υπήρξε αθλητής στην Εθνική Οµάδα Στίβου της Βουλγαρίας. Το 1988 εγκαταστάθηκε µόνιµα στην Ελλάδα. Οι αθλητές του έχουν επιτύχει σπουδαίες επιδόσεις και έχουν κατακτήσει µετάλλια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Το 2017 τιµήθηκε από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Στίβου µε το βραβείο προπονητικής, την υψηλότερη διάκριση που απονέµει η Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία. Το 2019 ανακηρύχθηκε ως κορυφαίος Έλληνας προπονητής του στίβου.

Ρίτσου Έρη (Ελευθερία)

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Σάµο. Γονείς της η γιατρός Γαρυφαλιώ Γεωργιάδου-Ρίτσου και ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Έχει εκδώσει βιβλία για µεγάλους και για παιδιά, ενώ διηγήµατά της έχουν δηµοσιευτεί σε συλλογικούς τόµους, εφηµερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και στις Ηνωµένες Πολιτείες Αµερικής. Είναι µέλος του Εθνικού Συµβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και της Πανσαµιακής Επιτροπής Ειρήνης.

Σαλταπίδας Χρήστος

Πλοίαρχος ε.α. Γεννήθηκε στην Αθήνα µε καταγωγή από την Πάρο. Το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίµων ως µάχιµος Σηµαιοφόρος του Πολεµικού Ναυτικού (ΠΝ). Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε υποβρύχια και σε πολεµικά πλοία επιφανείας ως αξιωµατικός, ύπαρχος και αργότερα ως κυβερνήτης. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής. Αποστρατεύτηκε το 2010, κατόπιν αιτήσεώς του µε το βαθµό του Πλοιάρχου Εν Αποστρατεία, ενώ υπηρετούσε ως υποδιοικητής στην Διακλαδική Σχολή Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Σερετάκης Νίκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Δηµοτικός σύµβουλος µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήµο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Γραµµατέας της Ένωσης Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και µέλος του Εθνικού Συµβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου του Σκακιστικού Οµίλου Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ διετέλεσε µέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Οµοσπονδίας από το 2004 έως το 2016. Είναι µέλος του Τµήµατος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Τσίγκα Σταυρούλα (Βούλα)

Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Αποφοίτησε αρχικά από το τµήµα Ελληνικής Φιλολογίας και στη συνέχεια από το Τµήµα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεµόνων των Βρεφονηπιακών Σταθµών Νέας Ιωνίας. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι υπεύθυνη της Διατµηµατικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις µικρότερες ηλικίες της νεολαίας.

Χαραλαµπίδης Γρηγόρης

Είναι δηµοτικός σύµβουλος στο Δήµο Γαλατσίου µε τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Γεννήθηκε, µεγάλωσε και ζει στο Γαλάτσι. Δραστηριοποιήθηκε από πολύ νωρίς στο µαθητικό κίνηµα. Εργάζεται ως εκτελωνιστής όπου και δραστηριοποιείται στο συνδικαλιστικό κίνηµα του κλάδου. Έχει διατελέσει µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης Επαγγελµατοβιοτεχνών του Δήµου Γαλατσίου. Είναι µέλος εκπολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων.