Οι υπεύθυνοι δεν βλέπουν τα προβλήματα, οι μαθητές τα επισημαίνουν και κινητοποιούνται

Ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νέο 3ο Λύκειο που παραδόθηκε πριν λίγους μήνες, τα επισημαίνουν οι μαθητές και που οι αρμόδιοι κάνουν πως δεν βλέπουν.

Από τη Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Με ένα λιτό και εύστοχο κείμενο οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας που κινητοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Γενάρη θέτουν πολύ σοβαρά θέματα για  τη λειτουργία του νέου σχολείου. 

Οι αρμόδιοι εκπρόσωποί της πολιτείας σε όλα τα επίπεδα πρέπει επιτέλους να αφουγκραστούν με προσοχή τις παρατηρήσεις των μαθητών και να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Νέο σχολείο: απ’ έξω κούκλα, από μέσα όμως…

  1. Με ανοικτά θέματα ασφαλείας: πυρασφάλεια, έλλειψη διαβάσεων πεζών πέριξ του σχολείου, πόρτες σε αίθουσες και τουαλέτες που μπλοκάρουν με κίνδυνο εγκλωβισμού…
  2. Χωρίς λειτουργικά εργαστήρια: αίθουσες πληροφορικής, φυσικής και χημείας άδεια χωρίς όργανα, υπολογιστές και άλλο εξοπλισμό, χωρίς ιντερνετ..
  3. Με κακοτεχνίες: αίθουσες που πλημμυρίζουν, με ανεπαρκείς στεγασμένους χώρους για προαυλισμό σε δυσμενείς συνθήκες

Στα παραπάνω συμπληρώνουμε: τα πρόσφατα προβλήματα στη θέρμανση του πάνω ορόφου, την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, την απουσία κλειστού γυμναστήριου, και κυρίως τον θολό χρονικό ορίζοντα της ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης μήνες μετά τα κοψίματα της κορδέλας με τυμπανοκρουσίες παρουσία Υπουργών, Περιφερειαρχών, Δημάρχων κα

Πέντε μήνες μετά τα εγκαίνια το 3ο Λύκειο δεν έχει ακόμα καταστεί πλήρως λειτουργικό, με ανοικτέςαρκετές από τις εκκρεμότητες που από τότε έχει επισημάνει η Λαϊκή Συσπείρωση .

Η Δημοτική Αρχή καλά θα πράξει να κάνει ένα διάλειμμα από τον οίστρο των “συνοδών έργων” και των “αναπλάσεων” και να σκύψει στα σχολεία που συνεχίζουν αφημένα στην τύχη τους.

Για να δώσει λύσεις και όχι για να αντιμετωπίζει σχολικούς χώρους ως αποθετήρια ζωοτροφών όπως είδαμε στις προηγούμενες εγκαταστάσεις του 3ου Λυκείου (άγνωστο με ποιανού άδεια και απόφαση)  ή να μετατρέπει σχολικές υποδομές σε αποθήκες όπως επιχειρεί να κάνει με το κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΕΠΑΛ που μετά τους σεισμούς του 2019  βγήκε ακατάλληλο και όλα αυτά τα χρόνια αρνείται να το επισκευάσει ώστε να αποδοθεί ξανά στους μαθητές ασφαλές προς χρήση.

Με την ευκαιρία, που βρισκόμαστε  και με το “γιοφύρι της Άρτας” του 1ου Λυκείου μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις δεσμεύσεις του κ. Δημάρχου; 

Οι γονείς, οι μαθητές οι εκπαιδευτικοί  θέλουν τα σχολεία να λειτουργούν όπως πρέπει και όχι όπως νάναι, να στηρίζονται όπως αξίζουν και όχι από ότι περισσεύει από τα “προγράμματα” για τις ανάγκες του κεφαλαίου.