Οι νέοι να γίνουμε Πρωταγωνιστές για ένα καλύτερο αύριο

Γράφει ο Στέργιος Κοντοστέργιος

Οικονομολόγος – Περιφερειολόγος 

MSc Στρατηγικές Αειφόρου Ανάπτυξης στην Αυτοδιοίκηση 

Μέλος της Νεολαίας της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη»

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε μία δυσάρεστη πραγματικότητα. Ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εμφανίζει σημάδια απολιτικοποιήσης και άρνηση ενασχόλησης με θέματα που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τον εγκλωβίζουν σε μία δίνη, χωρίς να του δίνουν την πολυτέλεια να ασχοληθεί με τα κοινά ζητήματα.

Οι νέοι σήμερα ανήκουμε σε μία γενιά που έχει μπροστά της μεγάλα και σύγχρονα προβλήματα, πολύ διαφορετικά απ’ αυτά που είχαν να αντιμετωπίσουν οι προηγούμενες. Εκτός από τις σπουδές και τον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό που απασχολούν έντονα την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων , προστέθηκαν σ’ αυτά διάφορες μορφές κρίσεων. Όπως είναι η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η υγειονομική κρίση και το ενεργειακό πρόβλημα. Έχοντας ως αποτέλεσμα την όξυνση των ανισοτήτων και την μείωση των ευκαιριών σε όλους τους τομείς. Αυτές οι συνθήκες ώθησαν πολλούς να «γυρίσουν» την πλάτη τους στην πολιτική και στην τιμωρία του πολιτικού συστήματος μέσω της αποχής.

Όμως η νέα γενιά είμαστε η γενιά της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της αναγέννησης σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων. Οι νέοι οφείλουμε να συμμετέχουμε σε διαδικασίες και σε θέματα που αφορούν τόσο την πόλη μας, όσο και τη χώρα μας. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή θα αποκτήσουμε λόγο για την λύση των προβλημάτων. Ας γίνουμε λοιπόν εμείς οι νέοι δημιουργοί και πρωταγωνιστές ενός καλύτερου αύριο που θα αφορά όλους αλλά κυρίως εμάς.

Δείτε ακόμα: Ο Παναγιώτης Μανούρης στην κάμερα της Έκφρασης, στο συνέδριο της ΚΕΔΕ