Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να μιλάνε για τα Τέμπη, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ηρακλείου

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα να μιλάνε για τα Τέμπη, λέει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ηρακλείου και καταγγέλλει την απόφαση της συνέλευσης διδασκόντων του 15ου Λυκείου Αθηνών να επιβάλλει ποινή μονοήμερης αποβολής σε δύο μαθητές της σχολικής χορωδίας επειδή θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα θύματα του εγκλήματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Ηρακλείου Αττικής:

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει την απόφαση της συνέλευσης διδασκόντων του 15ου Λυκείου Αθηνών να επιβάλλει ποινή μονοήμερης αποβολής σε δύο μαθητές της σχολικής χορωδίας επειδή θέλησαν να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη!

Πόσο υποκριτικό είναι το όψιμο ενδιαφέρον του ΥΠΑΙΘΑ να μιλάει για μέτρα αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας, για ενεργούς πολίτες, για ανοιχτό, συμπεριληπτικό σχολείο, για διαμόρφωση σχολικής κουλτούρας, σεβασμού, αποδοχής και αλληλεγγύης και από την άλλη μεριά να αποβάλλονται μαθητές που με έμπρακτο τρόπο ήθελαν να εκφράσουν αυτό που τόσο γλαφυρά ειπώθηκε από την Πρόεδρο του Συλλόγου Πληγέντων του Δυστυχήματος των Τεμπών, Μαρία Καρυστιανού, «Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμά σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στη δύναμη της ψυχής σας…».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει από την πίσω πόρτα ακόμη μεγαλύτερη καταστολή ταυτίζοντας τις μορφές της συλλογικής πάλης των μαθητών με την ενδοσχολική βία!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα για ελεύθερη έκφραση στον χώρο του σχολείου. Αποτελεί κοινό στόχο πάλης μαθητών και καθηγητών και καλούμε τους γονείς μέσα από τα συλλογικά τους όργανα να στηρίζουν και να διεκδικούν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών μας.