“Οι Έλληνες θα κάνουν κατάχρηση, αν συνταγογραφείται το PCR”,δηλώνει ο – γιατρός στο επάγγελμα – βουλευτής της ΝΔ Μαραβέγιας

|||

|||

       “Είναι θέμα κουλτούρας”, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και γιατρός Κώστας Μαραβέγιας, γνωστός και για τις δηλώσεις του ότι για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία “φταίνε οι νοσοκόμες που είναι αδιάφορες και θα πρέπει να μπουν κι αυτές σε αξιολόγηση”, υπονοώντας ότι θα πρέπει να υπάρξουν απολύσεις στο ΕΣΥ.

 

       Προκλητικό είναι το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, για να δικαιολογήσει την επίμονη άρνηση της κυβέρνησης στο λαϊκό αίτημα για συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, δηλώνοντας λίγο πολύ ότι είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να καταχράται.

 

       Ειδικότερα, καλεσμένος στην εκπομπή Kontra24, ο Κ. Μαραβέγιας, κλήθηκε να απαντήσει γιατί η κυβέρνηση δεν ακολουθεί το παράδειγμα άλλων χωρών, συνταγογραφώντας τα μοριακά τεστ. Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε ότι σε αυτό ευθύνεται η… ελληνική κουλτούρα.

 

       Συγκεκριμένα: “Αν αύριο συνταγογραφείται το μοριακό τεστ, θα πάτε στο γιατρό που τον έχετε γνωστό σας και θα του πείτε “έλα ρε γιατρέ γράψε μου ένα PCR για να μην το πληρώνω”. Αυτό θα κάνατε. Δεν κατηγορώ, κι εγώ θα έμπαινα στον πειρασμό αν μου λέγατε “έλα φίλε μου γράψε μου ένα PCR να πάω να κάνω”, άνθρωπος είναι και ο γιατρός. Είναι και θέμα κουλτούρας ξέρετε. Ο Βρετανός δεν έχει αυτή την κουλτούρα. Τα ζω καθημερινά. Επιμένω, ασκώ την Ιατρική στο μέτωπο και σήμερα που μιλάμε, είναι καθημερινά μου βιώματα. Ο Βρετανός για να κάνει μια μαγνητική τομογραφία περιμένει τρεις μήνες και αν πεις σε έναν Έλληνα εδώ πέρα ότι θα περιμένει 2-3 ημέρες να κάνει μια μαγνητική τομογραφία θα γίνει επανάσταση. Είναι σίγουρο πως για τα PCR στην Ελλάδα θα γίνει και κατάχρηση”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *