Οι απαντήσεις του Γ. Μυλωνάκη στο Σύλλογο Κοντοπεύκου

Σε ερωτήσεις του Συλλόγου Κατοίκων Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων απάντησε ο επικεφαλής της «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Μυλωνάκης εξηγώντας «τι θα κάνει ως Δήμαρχος». Διαβάστε τη συζήτηση παρακάτω:

ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Η εμπειρία μας δείχνει την έλλειψη ορθολογικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής. Αναζητώντας βέλτιστες πρακτικές, σταθήκαμε στον Δήμο Κηφισιάς που πλην των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου έχει συγκροτήσει αιρετά Συνοικιακά συμβούλια που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου. Αποφασίσαμε λοιπόν να προτείνουμε στον Δήμο, να εξετάσει την συγκρότηση συνοικιακών συμβουλίων στην Αγία Παρασκευή. Τα συνοικιακά συμβούλια είναι βαθιά δημοκρατικός θεσμός, πολλαπλασιάζει τον αριθμό των πολιτών που ασχολούνται με τα δημοτικά ζητήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα συνοικιακά συμβούλια ήταν ένας πολύ πετυχημένος θεσμός. Υιοθετούμε την πρόταση για την ενεργοποίηση του θεσμού και πρόθεσή μας είναι να επεκταθεί και σε κάθε γειτονιά.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Η περιοχή μας είχε 2 Δημοτικά ιατρεία στα Πευκάκια και το Κοντόπευκο για την προληπτική ιατρική και την αγωγή ζωής, που ο Δήμος έκλεισε το 2012 και το 2020 αντίστοιχα. Διεκδικήσαμε την πλήρη επαναλειτουργία τους και η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως δεν έχει χρήματα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η επίκληση δεν υπάρχουν χρήματα είναι δικαιολογία και είναι ανακριβής. Η αναβάθμιση των δημοτικών ιατρείων είναι στις προτεραιότητες μας, αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές άλλων δήμων, πχ. Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

Η δυσοσμία των φρεατίων στο Κοντόπευκο είναι πρόβλημα που διαιωνίζεται πολλά χρόνια χωρίς να έχει επιλυθεί. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν πως ζήτησε τον καθαρισμό του αποχετευτικού δικτύου από την ΕΥΔΑΠ, με επιστολή. Σημειωτέο πως η ΕΥΔΑΠ απαντά πως εφόσον η δυσοσμία αναδύει από τις σχάρες των ομβρίων είναι ευθύνη του Δήμου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 που σε άλλους δήμους εφαρμόζουν την τεχνητή νοημοσύνη, στην Αγία Παρασκευή να μην μπορούμε να λύσουμε ένα πρόβλημα δυσοσμίας. Κάτι λάθος γίνεται. Η παρούσα δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα του πολίτη. Απαιτείται ασφυκτική πίεση προς την ΕΥΔΑΠ και ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμο για έλεγχο όλων των συνδέσεων με το δίκτυο. Δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο.

Σχέδιο ΠΔ για την προστασία του ΥΜΗΤΤΟΥ.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας του Υμηττού. Με επιστολές μας προς το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Δήμο προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην προστασία του βουνού που «αγκαλιάζει» τον Δήμο μας. Με το ίδιο πλαίσιο εξελίσσεται κινητοποίηση μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους κατοίκων του Δήμου μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το βουνό είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε στην πόλη μας. Είμαστε από εκείνους που πιστεύουν ότι το βουνό πρέπει να αποκτήσει ζωή και να αναπτύξει ο Δήμος δραστηριότητες με σεβασμό φυσικά στο φυσικό περιβάλλον και όχι να είναι αποκλεισμένο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το βουνό.

Είμαστε στο πλάι των συλλόγων σε αυτό θέμα και σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων του κράτους, πόσο τα ανώτατα δικαστήρια όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2023

Ουσιαστικά δεν προβλέπεται κανένα έργο στο Κοντόπευκο και στον Παράδεισο για το 2023, το ίδιο έγινε και το 2022.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η εγγραφή πιστώσεων στο Τεχνικό Πρόγραμμα χωρίς την ύπαρξη ώριμων μελετών δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή θα λειτουργήσουμε σεβόμενη τις ανάγκες της κάθε περιοχής που προκύπτουν από τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους. Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός θα είναι προϊόν διαβούλευσης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κινδυνεύει να γίνει ένα δεύτερο κολυμβητήριο. Τι πρέπει να γίνει ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το Δημαρχείο πράγματι κινδυνεύει να γίνει ένα νέο κολυμβητήριο. Πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να συνεχισθεί η υπάρχουσα εργολαβία. Επειδή το πρόβλημα είναι οικονομικό πρέπει να γίνει μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη που είναι ο κύριος του έργου και με τον ανάδοχο για να βρεθεί μια λύση.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, AΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ & Αστικές συγκοινωνίες

H «Αττική Οδός» και η «Aττικό Μετρό» ουδέποτε αποκατέστησαν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, αναπλάθοντας και φυτεύοντας τα σκεπαστά μέρη της Περιφερειακής Υμηττού και των ελεύθερων χώρων που προέκυψαν από τα έργα τους. Διεκδικούμε με μέριμνα του Δήμου να υποχρεωθούν οι ως άνω εταιρείες σε :

1. Σκίαση σε όλη την έκταση του Πάρκινγκ του Μετρό με υψηλό πράσινο που θα φυτευτεί σε ζαρντινιέρες. Δενδροφυτεύσεις όλων των διαθέσιμων χώρων της «Αττικό Μετρό και Αττικής οδού».

2. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. Η απόφαση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να καταργήσει το ελεύθερο πάρκινγκ στους σταθμούς Πλακεντίας & Χαλανδρίου και να τα παραδώσει σε ιδιώτες, δημιούργησε αφόρητη κατάσταση στους δρόμους μας. Είναι παράλογο να είναι σχεδόν άδεια τα παρκινγκ της και τα ΙΧ να πλημμυρίζουν τους γύρω δρόμους. Ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει την επαναφορά της ελεύθερης στάθμευσης στους χώρους της ΜΕΤΡΟ και παράλληλα να μεριμνήσει για ελεγχόμενη δωρεάν στάθμευση με κάρτα κατοίκου.

3. Μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ. Να γίνει αίτημα του Δήμου η μεταφορά του τερματικού Σταθμού του ΜΕΤΡΟ ( που είναι η Πλακεντίας ) εκτός της πόλης με ταυτόχρονη μεταφορά της αφετηρίας των Αστικών λεωφορείων από το Νομισματοκοπείο και την Πλακεντίας. Η μεταφορά θα δώσει λύσεις στα περισσότερα προβλήματα αστικής κινητικότητας της περιοχής μας.

4. Αστικές συγκοινωνίες Μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα με την χρησιμοποίηση ηλεκτρικών λεωφορείων. Με αξιοπιστία στα δρομολόγια. Στάσεις με οθόνες τηλεματικής και Πινακίδες Ενημέρωσης. Στέγαστρα σε όλες τις στάσεις. Η απάντηση του Δήμου ήταν πως θα τοποθετηθούν μέσα στο 2022 χωρίς να γίνει.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

1. Οι δενδροφύτευση στους χώρους της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΣΔΟΥ και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είναι απαραίτητες. Σε κάθε περίπτωση είναι ένας χώρος ο οποίος είναι ιδιοκτησία της Αττικό Μετρό και ο δήμος δεν μπορεί να επέμβει.

2. Είναι από τα παράλογα που συμβαίνουν στο ελληνικό κράτος. Από την πλευρά μας όταν βρεθούμε στη δημοτική αρχή θα ασχοληθούμε πολύ σοβαρά με το θέμα της επιβάρυνσης της περιοχής από τους επισκέπτες του μετρό. Θα κάνουμε επιστολή για την ακύρωση της σύμβασης μίσθωσης αλλά όχι μόνο.

3. Ο σχεδιασμός της Πλακεντίας ως τερματικός σταθμός έγινε εδώ και 30 χρόνια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μελετηθεί.

4. Τα στέγαστρα στις στάσεις και οι πίνακες τηλεματικής πρέπει να γίνουν.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ

1. Παπάγου: Οικόπεδο 1 στρ. Διεκδικούμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόκτησης από το Υπουργείο Γεωργίας και να χρησιμοποιηθεί ως χώρο πρασίνου. Έως τότε, πρέπει να καλύψει ο δήμος τις ανάγκες κηπουρού για την καθαριότητα του χώρου. Μέχρι τώρα ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για την απόκτησή του.

2. Παπαρρηγοπούλου: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου.

3. Δερβενακίων και Τήνου: Χώρος 1,5 στρ, ένα τμήμα είναι του Δήμου. Ο Δήμαρχος είπε πως θα αγοραστεί και το υπόλοιπο, όμως δεν βλέπουμε να προβλέπεται στον προϋπολογισμό. Είναι ανάγκη να αποκτηθεί από τον Δήμο και να χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και αναψυχής. Τον χώρο διαπερνά μικρό ρέμα μήκους 60 μέτρων γεμάτο σκουπίδια. Γεμάτος μπάζα και σκουπίδια είναι και ο υπόλοιπος χώρος.

4. Τρίγωνο Θάλειας: Είναι ανάγκη να αναπλαστεί, ώστε να αντιπροσωπεύσει την εικόνα της πόλης μας στο πολυσύχναστο αυτό σημείο διέλευσης των πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ : Όλα τα παραπάνω που αναφέρετε είναι παραδείγματα της ανεπάρκειας των δημοτικών αρχών που πέρασαν τα τελευταία χρόνια. Η απόκτηση ελεύθερων χώρων και η αξιοποίηση των υπαρχόντων είναι στις προτεραιότητές μας. Κάποια από αυτά μπορεί να γίνουν άμεσα καθώς το κόστος είναι μικρό αρκεί να δείξει κάποιος ενδιαφέρον και κάποια άλλα απαιτούν έναν σωστό προγραμματισμό.

Το πάρκο του 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Το πάρκο στο 3ο Λύκειο, δόθηκε προσωρινά από το Λύκειο και την Δημοτική αρχή για να γίνει χώρος αναψυχής και άθλησης των κατοίκων της γύρω περιοχής. Άριστη η απόφαση και πολύτιμος ο ελεύθερος αυτός χώρος για τους κατοίκους. Σταδιακά δημιουργήθηκαν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η κακή χρήση του από συμπολίτες μας με τα λυμένα σκυλιά, η μη περιποίηση του πρασίνου από τον Δήμο, η έλλειψη φωτισμού και καθαριότητας. Όλα αυτά κάνουν τον χώρο να δείχνει την εγκατάλειψή του.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εικόνα εγκατάλειψης δυστυχώς υπάρχει στους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας. Είναι ένα πρόβλημα που θα το αντιμετωπίσουμε ως δημοτική αρχή γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών.

Σχετικά με τα δεσποζόμενα ζώα είναι σαφές ότι πρέπει να προβλεφθούν στο σχεδιασμό μας χώροι για πάρκα σκύλων. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας πλέον έχουν ζωάκια και ειδικά σκυλάκια και είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Σχέδιο Νέου Κανονισμού Καθαριότητας. Θεωρούμε την διαχείριση των απορριμμάτων και την καθαριότητα της πόλης αγαθό που οφείλει η Δημοτική αρχή να το προσφέρει δωρεάν σε όλους και να χρηματοδοτείται από τους δημότες ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. Ως εκ τούτου δεν συμφωνούμε με το σχέδιο του νέου Κανονισμού καθαριότητας του “πληρώνω όσα πετάω” και της ιδιωτικοποίησης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θεωρώ αναγκαία την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όπως και έγινε με τον τελευταίο νόμο και μάλιστα έχω συμμετάσχει ενεργά ως μέλος της επιτροπής περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Θεωρώ σωστό και δίκαιο το “πληρώνω όσο πετάω”.

Είμαι αντίθετος στην τοποθέτηση ΠΑΝΟ και αφισών, ωστόσο ο Δήμος πρέπει να τοποθετήσει ηλεκτρονικά πάνελ για να προβάλλονται οι δράσεις του καθώς και των συλλόγων και φορέων. Σε γειτονικούς δήμους υπάρχουν πάνω από μια δεκαετία.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΔΗΜΟΥ

Μικρός και ακατάλληλος ο χώρος που βρίσκεται το Αμαξοστάσιο. Άμεσα πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο, κατάλληλο χώρο. Μέχρι να γίνει η μετεγκατάσταση να ληφθεί μέριμνα για την υγειονομική επάρκεια του χώρου. Επέκταση στον ΣΤΑΥΡΟ όχι δίπλα στο Αμαξοστάσιο. Άμεση κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η έλλειψη αμαξοστασίου αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα για τον δήμο μας και η κατάσταση για τους εργαζόμενους της καθαριότητας είναι απάνθρωπες. Η δική μας πρόταση εδώ και χρόνια είναι να εξετασθεί η περίπτωση στο χώρο που βρίσκεται στην στη γέφυρα του Σταυρού. Η δημοτική αρχή εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει κάνει καμία πρόοδο ούτε σε αυτό το θέμα. Στηρίξαμε την προσωρινή επέκταση του αμαξοστασίου λόγω και της αύξησης του στόλου των οχημάτων για μπορέσουν οι εργαζόμενοι να καλύτερες συνθήκες εργασίας και υγιεινής. Πρέπει να βάλουμε λίγο πλάτη. Το ίδιο το Δημοτικό σχολείο (το 9ο Δημοτικό ) δεν έχει αντιδράσει. Δεν δημιουργεί τόσο σημαντικό πρόβλημα, εκεί μπορούν να πάνε τα καινούργια απορριμματοφόρα.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

Ένα έργο κόστους εκατομμυρίων ευρώ, που είναι στολίδι για την πόλη μας, το βλέπουμε καθημερινά να φθείρεται. Οι φθορές που δημιουργούνται λόγω της χρήσης (ξερίζωμα δέντρων, σπάσιμο φωτιστικών, κολωνάκια κλπ) δεν έχουν επισκευαστεί μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας. Κάναμε λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων της και τα καταθέσαμε στον Δήμο χωρίς μέχρι τώρα να κάνει κάτι για την συντήρησή της. Κίνδυνος ατυχημάτων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι ανεπίτρεπτο από το 2014 και έπειτα που ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης του Κοντοπεύκου να μην υπάρχει ενεργή εργολαβία για την συντήρηση του έργου. Το κόστος δεν είναι μεγάλο. Πρώτη προτεραιότητα μας ως νέα δημοτική αρχή είναι να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα φαινόμενα αδιαφορίας και εγκατάλειψης.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ Αγίας Τριάδος και ΓΑΡΥΤΤΟΥ

Παρουσιάζουν εικόνα του τριτοκοσμικού δρόμου, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια, με σημεία μείωσης του πλάτους της απαγορευτικά για τη διέλευση των οχημάτων σε δύο λωρίδες και επικίνδυνη για πεζούς. Διεκδικούμε την μονοδρόμηση με ταυτόχρονη ανάπλασή τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :

Η πόλη μας έχει πολλά ανοιχτά θέματα με τους γειτονικούς δήμους. Η οδός Γαρυττού

στο Χαλάνδρι, η περιοχή των ορίων στα Γλυκά Νερά, ο Λόφος Τσακού στον Χολαργό. Οι δημοτικές αρχές που έχουν περάσει αντί να λύνουν προβλήματα, προσθέτουν νέα. Οι αναπλάσεις και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πρέπει να γίνονται έπειτα από μελέτες και όχι στο πόδι. Είμαστε υπέρ ενός σύγχρονου σχεδίου βιώσιμης αστικής κινητικότητας που θα περιορίσει τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και θα δώσει περισσότερο χώρο στον πεζό. Χρειάζεται και η βοήθεια των πολιτών.

ΙΟΛΑΣ

Αποτελεί διεθνές τοπόσημο τέχνης. Διεκδικούμε : Την επιτάχυνση των έργων για την αξιοποίησή του και την συμμετοχή μέλους του ΔΣ στην σχετική επιτροπή του Δήμου. Πέρασε ένας μήνας και ο εργολάβος ουσιαστικά δεν ξεκίνησε. Πώς θα λειτουργήσει σε 15 μήνες ; ποιο το πρόγραμμά του ; δεν πρέπει να υπάρξει σχέδιο ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η βίλα Ιόλα αγοράστηκε το 2017 και μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητη. Ο δήμος έχει καταβάλει 3 εκατ. ευρώ χωρίς να γνωρίζει ποιο είναι το σχέδιο για τη λειτουργία της. Η δική μας πρόταση είναι να λειτουργήσει με αυτόνομη νομική μορφή και να προσελκύσει φορείς και ιδρύματα που έχουν την τεχνογνωσία για την αξιοποίηση αντίστοιχων πολιτιστικών χώρων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρύνει τον ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό του Δήμου αντιθέτως πρέπει να δημιουργεί έσοδα. Δυστυχώς οι κκ. Ζορμπάς και Σταθόπουλος δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το θέμα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι περιοχές μας στερούνται παντελώς οποιουδήποτε χώρου πολιτισμού, καθώς όλες αυτές οι δραστηριότητες (Κινηματογράφος, Εργαστήρια Τέχνης, Ωδείο, Θεατρικές ομάδες και λοιποί ανάλογοι χώροι) συσσωρεύονται στις πάνω περιοχές. Υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων επικοινωνίας (χώροι συναθροίσεων, στέκια, χώροι στέγασης των τοπικών συλλόγων).

1. Διεκδικούμε Πολιτιστικά κέντρα στο Κοντόπευκο, τον Παράδεισο και τα Πευκάκια. Στο Κοντόπευκο να αξιοποιηθεί το κληροδότημα ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.

2. Μεταφορά τμημάτων των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του ΠΑΟΔΑΠ που ήδη λειτουργούν και στις δικές μας περιοχές.

3. Συνεργασία του Δήμου με την ΕΡΤ ν’ αναβιώσει ο θεσμός «Summer time» στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

4. Να κατασκευαστούν από το Δήμο στις πλατείες καλαίσθητες επιφάνειες για τις ανάγκες επικοινωνίας των συλλογικοτήτων της περιοχής μας, που απαιτούν την ανάρτηση του έντυπου υλικού δίχως να ρυπαίνεται το περιβάλλον

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ :

1. Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας είναι ένα σημαντικό θέμα. Η επόμενη δημοτική αρχή που ευελπιστούμε να είμαστε εμείς θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο ισόρροπης ανάπτυξης στον πολιτισμό και τον αθλητισμό κάτι το οποίο δεν υπάρχει σήμερα.

2. Είμαστε θετικοί στην συνεργασία με την ΕΡΤ όχι όμως στο μοντέλο που χρέωνε

τον δημότη με 50.000€ χωρίς ο δήμος Αγίας Παρασκευής να έχει λόγο στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.

3. Για τα πλαίσια που θα καλύψουν τις ανάγκες των συλλόγων συμφωνούμε.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ

Το έργο όπως παρουσιάστηκε δεν έχει χαρακτηριστικά ήπιας ανάπτυξης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Αντίθετα, μας δίνει την εικόνα υπερεκμετάλλευσης του διατιθέμενου χώρου, με ελάχιστους χώρους πρασίνου και με υπερανάπτυξη αθλητικών γηπέδων, που παραπέμπει στην δημιουργία ενός υπερτοπικού αθλητικού κέντρου και όχι σε ένα τοπικό αθλητικό κέντρο ήπιων δραστηριοτήτων, φιλικό και συμβατό με το αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έχουμε καταθέσει αναλυτικά τις προτάσεις μας εδώ και 2 χρόνια. Η πρότασή μας είναι ένας χώρος αθλητισμού και αναψυχής που θα μπορούν να χαίρονται οι κάτοικοι της περιοχής. Η λύση της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) δεν μπορεί πλέον να αποτελεί ταμπού και θα πρέπει να εξεταστεί αν θέλουμε να γίνει εκεί κάτι άμεσα. Άλλωστε μέχρι και σχολεία κατασκευάζονται με ΣΔΙΤ τη σημερινή εποχή.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Διεκδικούμε να ανοίξουν τα γήπεδα των Σχολείων αφού τοποθετηθούν φύλακες και να απελευθερωθούν για τους κατοίκους οι υπάρχοντες χώροι άθλησης έστω για κάποιες ώρες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το πρόγραμμα αυτό το είχαμε εφαρμόσει για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία το 2009 όταν είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης του Δήμου υλοποιώντας 2 προγράμματα. Το ένα ήταν οι αθλοχώροι γειτονιάς και το άλλο ήταν η συνεργασία με τους συλλόγους γονέων σε όλα τα σχολεία της πόλης για δωρεάν άθληση στα σχολεία τις απογευματινές ώρες. Από το 2011 και έπειτα τα προγράμματα καταργήθηκαν. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι αν μας εμπιστευθούν οι πολίτες θα τα επαναφέρουμε.

Κλείνοντας θέλω να πω στους συμπολίτες μας να μας εμπιστευτούν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου να προχωρήσουμε με σχέδιο στις αλλαγές που χρειάζεται η πόλη μας. Η Αγία Παρασκευή χρειάζεται νέο Δήμαρχο, ανανέωση πολιτικών προσώπων. Θέλουμε να δούμε την πόλη μας, μετά από 12 χρόνια στασιμότητας και απραξίας, να προοδεύει και να προχωράει επιτέλους μπροστά ή να χάσει άλλα 5 χρόνια;