ΟΕΝΓΕ: Ανύπαρκτη η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης κατά την τουριστική περίοδο

|||

|||

           Από το Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης εν μέσω τουριστικής περιόδου:

 

       Για μία ακόμα χρονιά, η επιδημιολογική πολιτική της κυβέρνησης κατά την τουριστική περίοδο καθώς και η μέριμνα περίθαλψης των επισκεπτών της χώρας δεν υπακούουν σε κανένα απολύτως υγειονομικό κριτήριο αλλά μόνο στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αεροπορικών εταιρειών – διεθνών τουριστικών πρακτορείων – καρτέλ μεγαλοξενοδόχων.

 

  1. Δεν διενεργείται ιχνηλάτηση στις πύλες εισόδου της χώρας ούτε κατά την άφιξη, ούτε κατά την αναχώρηση.

  2. Φέτος δεν υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας. Επίσης όχι μόνο δεν υπάρχει σαφής εντολή για απομόνωση των επισκεπτών της χώρας αν νοσήσουν από Covid-19, αλλά ακόμα και με μοριακό PCR τεστ θετικό επιτρέπεται να κυκλοφορούν έξω με μάσκα.

  3. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για διαδικασία χορήγησης αντιικών χαπιών σε επισκέπτες της χώρας, ακόμα και αν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ιδιωτικά. Η παραγγελία γίνεται μόνο μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΠΥΥ και η αναγραφή ΑΜΚΑ είναι τελείως αναγκαία προϋπόθεση. Κατά συνέπεια είτε ο επισκέπτης δεν λαμβάνει αντιική φαρμακευτική αγωγή ή πρέπει να εισαχθεί προς νοσηλεία μόνο και μόνο για προληπτική χορήγηση ενδοφλέβιας αντιικής φαρμακευτικής αγωγής, προσθέτοντας έτσι επιπλέον φόρτο στα νοσοκομεία.

 

         Διαβάστε κι αυτό: Μεγάλα και όμορφα λόγια για την δημόσια υγεία…υπό την σκέπη των επιχειρηματικών ομίλων

 

     Η ΟΕΝΓΕ επικαιροποιεί για άλλη μία φορά το αίτημα να υπάρξει επιτέλους πολιτική υγείας όσον αφορά και την πρόληψη και την περίθαλψη με υγειονομικά επιστημονικά κριτήρια, έτσι ώστε να υπάρχει στοιχειώδης ασφάλεια τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.