Ο Ταρτούφος του Μολιέρου παίζεται από την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου

Ο Ταρτούφος του Μολιέρου ξεκίνησε να παίζεται από την Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου με δωρεάν είσοδο για όλους. Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος) κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Ένα από τα πλέον ιστορικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου ανεβάσει στην ανοιξιάτική της σεζόν η Θεατρική Σκηνή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τον Ταρτούφο του Μολιέρου. Η πρώτη παράσταση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στις 20.30′ στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), ενώ η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή έως το τέλος του Μαΐου (πλην των Σαββατοκύριακων των ημερών του Πάσχα 4-5 και 11-12 Μαΐου) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η σκηνοθεσία είναι του Λάζαρου Μπελίτση ο οποίος συνεχίζει στα βήματα της αείμνηστης Βάσως Παπαθεοδώρου – Μπελίτση, της οποίας το όνομα φέρει τα τελευταία χρόνια η Θεατρική Σκηνή. Τα σκηνικά είναι δημιουργίας του Γιάννη Γαμπαδάκη. Τα αυθεντικά κοστούμια εποχής επέλεξε η Μαργαρίτα Κονταίου και τη μουσική ο Βασίλης Μακρής ενώ πιάνο παίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης η Αριάνδη-Ολγα Βασιλειάδη.

Παίζουν: Λουίζα Μαρτινούτσι, Σοφία Θεοφυλάκη, Γιάννης Αναστασάκης, Γωγώ Τυρνάζη, Σοφία Κοτσάμπαση, Αιμιλία Σιούλη, Άννα Καρκατζούλη, Ελευθερία Γιαννοπούλου, Ξανθίππη Παντελή, Γιώργος Κουτσογιαννάκης, Γιάννης Γαμπαδάκης, Αλεξάνδρα Χαβιαριοπούλου, Ευάγγελος Ξυδέας.

Η Θεατρική Σκηνή του Δήμου, πάντα με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού, φτάνει φέτος τα 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχοντας ανεβάσει, πλέον, 41 έργα ελληνικού και διεθνούς δραματολογίου.

Ο Ταρτούφος είναι ένα από τα κορυφαία θεατρικά έργα, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1664 από τον ίδιο τον Μολιέρο και παίζεται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα καθώς, αιώνες μετά παραμένει ακόμα επίκαιρο… Ο ομώνυμος ήρωας αποτελεί το συνώνυμο του υποκριτή. Ο Ταρτούφος είναι ο ασυνείδητος ψευτοθεοσεβούμενος που υποκρινόμενος τον ενάρετο εκμεταλλεύεται την θεοσέβεια των πιστών για να πετύχει τούς άνομους σκοπούς του.