Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα»

Από το γραφείο του βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,Παναγιώτη Κουρουμπλή,εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Επίσκεψη στο ιστορικό αλλά και πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με μέλη της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίας Βαρβάρας και τη συντονίστρια, Τασούλα Πετράκου.
 

Επισκέφθηκε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, συναντήθηκε και συνομίλησε με εργαζόμενους και εργαζόμενες και ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Ακολούθησε συνάντηση του κ. Κουρουμπλή με την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Δήμητρα Κορμπά όπου ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της παιδοψυχιατρικής δομής εφήβων. Δεδομένου ότι η κλινική συντηρείται με αποσπασμένο γιατρό από το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, ο κ. Κουρουπλής τόνισε την άμεση ανάγκη οργάνωσης και στελέχωσής της καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός ψυχιατρικών κλινών και ιδιαίτερα εφήβων και εξέφρασε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη δημιουργία ανάλογων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 

Αναφερόμενος στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για δημόσια υγεία των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας λόγω και των χαμηλών εισοδηματικών δεδομένων τους, δήλωσε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» πρέπει να λειτουργεί ως Δημόσιο Νοσοκομείο, στελεχωμένο πλήρως, με μόνιμες θέσεις εργασίας στο ΕΣΥ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής Κοινωνίας και ευρύτερα της Δυτικής Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή μιας προοδευτικής διακυβέρνησης, για ριζική ανανέωση και ενίσχυση του ΕΣΥ και για τη στήριξη της δημόσιας υγείας για όλους, ώστε να φθάσουμε στο μέσο επίπεδο της Ευρώπης στις παροχές υγείας και πρόληψης.