Ο Λόφος Κοπανά οριστικά δημόσιος και δασικός!

Δηλώσεις των Δημάρχων Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού,Γρηγόρη Κατωπόδη και Τάσου Μπινίσκου μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης για οριστική απόδοση της έκτασης, μέσω αγοράς της από τους ιδιοκτήτες και δωρεάς της στους Δήμους.

Οι Δήμαρχοι,Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης και Δάφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος, προέβησαν στις παρακάτω δηλώσεις μετά τη δέσμευση της ΥΠΠΟ, Λίνας Μενδώνη, για την οριστική απόδοση της έκτασης του λόφου Κοπανά, μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού:

Γρ. Κατωπόδης: “Από το ξεκίνημα του αγώνα μας το διακύβευμα ήταν αν θα είμαστε ενωμένοι ή διαιρεμένοι. Εμείς επιλέξαμε το δρόμο της συνένωσης και της συνεννόησης και σήμερα είναι μια ημέρα χαράς όχι μόνο για το Βύρωνα και τον Υμηττό, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κάναμε με τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, κ. Τ. Μπινίσκο, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης είναι τιμή στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, του Μίνωα Βολανάκη, και των αγαπημένων μας Δημήτρη Νικολαΐδη και Ανδρέα Λεντάκη, που οραματίστηκαν και στήριξαν το δημόσιο χαρακτήρα ολόκληρου του Λόφου Κοπανά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά και να επαναλάβω ότι για το καλό της πόλης μας, θα κινούμαστε πάντα στο πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας”.

Τάσος Μπινίσκος: “Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, για τον όμορο Δήμο Βύρωνα αλλά και για όλη την Αττική, αφού τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων «Μελίνας Μερκούρη» και «Άννας Συνοδινού» καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις διατηρούν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και θα αποδοθούν στους πολίτες τους, στους οποίους πραγματικά ανήκουν. Με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, εξασφαλίζεται οριστικά και αμετάκλητα ο δημόσιος χαρακτήρας της έκτασης και δίνεται τέλος στις δικαστικές και άλλες περιπέτειες δεκαετιών. Ο δρόμος της συνεργασίας και της κοινής πορείας που επιλέξαμε μας οδήγησε στο αίσιο αποτέλεσμα.

Σύσσωμη η Κυβέρνηση αλλά και οι Πολιτικοί Αρχηγοί όλων των κομμάτων της Βουλής σε όλη τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε μαζί με τον δήμαρχο Βύρωνα, κ. Άκη Κατωπόδη, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου η έκταση των Θεάτρων Βράχων να παραμείνει στους Δήμους. Η σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης αποτελεί τιμή στη μνήμη της μεγάλης Μελίνας Μερκούρη και των αγαπημένων Δημάρχων Ανδρέα Λεντάκη και Δημήτρη Νικολαΐδη, που οραματίστηκαν, αγωνίστηκαν και υλοποίησαν το έργο στον Λόφο Κοπανά.

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη άμεση ανταπόκριση και στήριξή του, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και τον Υφυπουργό Άμυνας και πρώην δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδιαλιά, ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μας σε όλο τον αγώνα που κάναμε.

Ως Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Πολιτισμό και θα αποτελεί για μένα βασικό πυλώνα του οράματός μου προς τους συμπολίτες μας και την Ιστορία”.