Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας υποψήφιος ξανά στις αυτοδιοικητικές εκλογές

||||||||

||||||||

           Με τη νέα παράταξη «Συμμαχία Δημιουργίας» που ίδρυσε – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

          Από το γραφείο τύπου της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Δημιουργίας για το Δήμο Ζωγράφου» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Tην κάθοδο του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας παρουσιάζοντας και το όνομα της νέας παράταξης που είναι «Συμμαχία Δημιουργίας για το Δήμο Ζωγράφου».

Η νέα παράταξη αποτελεί την μετεξέλιξη της συνεργασίας εδώ και τρία χρόνια, της δημοτικής κίνησης του Δημάρχου Βασίλη Θώδα, με τις παρατάξεις του Αγη Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Γιαννακόπουλου και στην οποία εντάχθηκαν και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.

 

         Ο Βασίλης Θώδας μιλώντας στον κατάμεστο Δημοτικό Πολυχώρο «Αλέκα» έδωσε το στίγμα της «Συμμαχίας Δημιουργίας»: «Η νέα δημοτική Παράταξη που ξεκινά σήμερα, είναι μία συμμαχία ενεργών πολιτών, ανθρώπων που νοιάζονται για τον Δήμο Ζωγράφου και ήδη το έχουν αποδείξει. Έχουμε λοιπόν την εμπειρία, έχουμε τα πρόσωπα, έχουμε το σχέδιο, έχουμε το όραμα και κυρίως έχουμε την αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι πρέπει για το μέλλον της πόλης. 

 

        Μία συμμαχία στην οποία σας καλώ να έρθετε και όλοι εσείς, για να δημιουργήσουμε μαζί την Πόλη που αγαπάμε, την Πόλη που αξίζουμε, την Πόλη που θέλουμε να ζούμε. Μία συμμαχία από την οποία δεν αποκλείεται κανένας. Μία «Συμμαχία Δημιουργίας» για τον Δήμο Ζωγράφου, για την πόλη μας, για τα παιδιά μας!»

 

        Ο κ. Θώδας αφού έκανε τον απολογισμό της τριετίας πρόσθεσε: «Καταθέσαμε προτάσεις πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις 22 εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση σημαντικών έργων για τον  Δήμο Ζωγράφου, για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης. Αυτό το ποσό είναι πραγματικά πρωτοφανές για τον Δήμο μας, από τη στιγμή μάλιστα,  που η  προηγούμενη  διοίκηση είχε λάβει χρηματοδότηση ύψους μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου στα 5 χρόνια χωρίς να καταφέρει να παραδώσει κανένα έργο στην πόλη μας.

 

       Εμείς μιλάμε με έργα,  έργα  τα οποία αλλάζουν  την εικόνα του Ζωγράφου και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Συνολικά, το ύψος των επενδύσεων της τριετίας ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ αν προσθέσουμε την τοποθέτηση των  φωτιστικών σωμάτων LED και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων με leasing. »

 

       Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι και χαιρέτησαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.

 

       Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είπε: «Φίλε Βασίλη, εσύ και η ομάδα σου έχετε ανεβάσει ψηλά τον Δήμο Ζωγράφου τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συμμαχία που κάνετε είναι κάτι πραγματικά μεγαλειώδες. Αφήνετε στην άκρη την όποια κομματική ταυτότητα και ενωθήκατε με ένα και μοναδικό σκοπό, να πάει ο Δήμος μπροστά. Βλέπω έναν άλλο Δήμο τα τελευταία χρόνια και αυτή η δουλειά είναι συλλογική και έχει ονοματεπώνυμο. Συγχαρητήρια για την δουλειά που κάνετε, είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος Ζωγράφου μπορεί να ελπίζει σε καλύτερες ημέρες».

 

      Στο χαιρετισμό του ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος επισήμανε: «Αγαπητέ Βασίλη, η ένωση σας μου θυμίζει εμάς το 2014 όταν ενωθήκαμε τρεις παρατάξεις και σήμερα είμαστε έξι, προκειμένου να αναγεννήσουμε την πόλη μας. Αυτή είναι η ομορφιά της αυτοδιοίκησης, όταν άνθρωποι από διαφορετικά μετερίζια ενώνονται για να αναγεννήσουν την πόλη. Αυτό λοιπόν που κάνετε σήμερα είναι ιστορικό. Αυτό που έχω επίσης να πω και το βίωσα στον ΣΠΑΥ είναι ότι ο Βασίλης Θώδας είναι ένας έντιμος άνθρωπος που αυτά που λέει τα τηρεί. Βασίλη σε 8 χρόνια πάλι εδώ θα είμαστε και θα πανηγυρίζουμε για την εκλογή σου».

 

       Ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος είπε: «Το 2019 στον ίδιο ακριβώς χώρο ήμουν εδώ. Ημουν στην προεκλογική συγκέντρωση, γιατί ο Βασίλης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας φοβερός τεχνοκράτης. Μάλιστα θεώρησα ότι κάποιοι που ήμασταν τότε εδώ, φέραμε τύχη. Βλέποντας αγαπητέ Δήμαρχε, όμως, την δουλειά που έχετε κάνει τα τρία τελευταία χρόνια, μόνο τύχη δεν θα σου ευχηθώ. Θα σου ευχηθώ υπομονή και δύναμη για την καινούργια πενταετία που έρχεται».

 

      Για την κοινή πορεία στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον Βασίλη Θώδα, μίλησαν και οι Αγης Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Γιαννακόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης, ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης και ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου, Γιάννης Καζάκος.

Οι πρώην Αντιδήμαρχοι, Αντώνης Πέττας, Γεράσιμος Μαρκάτος, Τώνια Καλύβα, Χριστίνα Γκούμα, Γιάννα Χασούρα, Κώστας Αγγελής, Σούλης Παπαγιαννόπουλος.

Οι  πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Αλεξοπούλου, Χαράλαμπος Κουκούτσης, Αλέξης Βασιλείου, Βάνα Σεϊντη, Λιλή Αζαριάδου, Βασίλης Βασιλόπουλος και Νίκος Κούρκουλος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Ζωγράφου και ηθοποιός, Ρένος Χαραλαμπίδης.

 

       Ο πρώην Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Ηλυσιακός”, Γιώργος Λόης, ο Γενικός Αρχηγός του Αθλητικού Ομίλου “Ηλυσιακός”, Γιώργος Καρκοβίρης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου ” Αστέρας” Ζωγράφου, Πέτρος Μαρμαρινός και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου “Ερμής”, Θανάσης Τσακανίκας.

 

      Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου “Η Ήπειρος”, Αλέξανδρος Γκούμας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ζωγράφου “Ο Καζαντζάκης”, Φώτης Νταουντάκης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» Κωνσταντίνος Καλύβας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παλιών Ζωγραφιωτών Δημήτρης Μπίτσικας.