Ο Χρήστος Γκίνης νέος Δήμαρχος Σαρωνικού

Διαδέχεται τον Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος παραιτήθηκε από το αξίωμα του για να πολιτευθεί στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η ανάδειξη του Χρήστου Γκίνη έγινε με μυστική ψηφοφορία των συμβούλων της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης “Σαρωνικός Συνεργασία” και αναμένεται η τυπική έγκριση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου η διαδικασία ανάδειξης νέου δημάρχου Σαρωνικού, ύστερα από την παραίτηση του Πέτρου Φιλίππου. Μετά από μυστική ψηφοφορία μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης «Σαρωνικός Συνεργασία», ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, Χρήστος Γκίνης, συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία από την πρώτη ψηφοφορία και προκρίθηκε στο δημαρχιακό αξίωμα.

Ο Χρήστος Γκίνης έλαβε επτά ψήφους έναντι τεσσάρων που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του και μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Δημήτρης Παπαχρήστου.

Επίκειται η επικύρωση του αποτελέσματος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, το αργότερο εντός πέντε ημερών.

Για το διάστημα αυτό χρέη δημάρχου εκτελεί ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλης Μπούτσης.