Displaying items by tag: χαρισης

..
..
..

Με ανακοίνωση της η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη (Κ.Ε.Δ.Δ.Α.) εκφράζει "τη συμπαράστασή της στον συνδικαλιστή και αγωνιστή Γιώργο Χαρίση που πρόσφατα καταδικάστηκε σε χρηματική ικανοποίηση 5.000 € και πράξεις επανόρθωσης για δημοσίευμα σχετικό με τον Δήμαρχο Αλίμου". "Αιτία της καταδίκης ήταν ότι αναπαρήγαγε  στο facebook ανακοινώσεις Σωματείων κ.λπ. που κατήγγειλαν τον Δήμαρχο Αλίμου για αντεργατικές πρακτικές" αναφέρει.

Σημειώνει πως "βρισκόμαστε μπροστά σε μία απροκάλυπτη επίθεση στην Ελευθερία της έκφρασης, ακόμα και σε μη δημόσια μέσα. Πλέον ακόμα και η αναπαραγωγή μιας απόφασης ή μιας καταγγελίας που έγινε από ένα σωματείο ή σύλλογο εργαζομένων, απειλείται με εξοντωτικά δικαστικά έξοδα και απειλές προστίμων. Όχι φυσικά για τον Δήμαρχο που χωρίς να κουραστεί και να βάλει το χέρι στην τσέπη του έχει την πολυτέλεια να διεξάγει τις σχετικές δίκες. Όμως οι δήμαρχοι και η πολιτική που υπηρετούν δεν βρίσκονται υπεράνω κριτικής ούτε μπορεί η πολιτική και συνδικαλιστική κριτική να αντιμετωπίζεται ως προσβολή της προσωπικότητας και συκοφαντική δυσφήμηση".

Συνεχίζει καταδικάζοντας "την εκτεταμένη πρακτική των αγωγών χρηματικών αποζημιώσεων σε βάρος αγωνιστών από μέρους φορέων εξουσίας και ιδιωτικών εταιριών μεγάλων συμφερόντων που αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια συστηματικά οργανωμένη λαίλαπα πολιτικής τρομοκρατίας σε βάρος όσων αρθρώνουν φωνή αντίστασης στα σχέδιά τους (αγωνιστές ενάντια στα διόδια παλιότερα, κάτοικοι Τήνου για ανεμογεννήτριες, διαδηλωτές την περίοδο μέτρων Covid κλπ). Παρακάμπτοντας την ποινική δίκη που συνεπάγεται αμεσότητα, ταλαιπωρία και έκθεση για όσους την προκαλούν, επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση των ανθρώπων των κινημάτων μέσα από άνισες δικαστικές μάχες".

"Καθήκον των καιρών αποτελεί, όχι μόνο η συμπαράσταση στους διωκόμενους, αλλά και η απαίτηση απόσυρσης όλων των σχετικών εκκρεμών αγωγών καθώς και η απαγόρευση εκτέλεσης των αντίστοιχων δικαστικών αποφάσεων" καταλήγει.

 
Δείτε ακόμα: Αλλαγές στο «αντιτρομοκρατικό» νόμο: Ποινικοποιούνται οι ιδιωτικές συζητήσεις, ακόμα και… η σκέψη!
Published in Αλίμου
Tagged under

     Να αποσυρθούν οι αγωγές του δημάρχου Αλίμου σε βάρος συνδικαλιστών Ανακοίνωση του γραφείου τύπου

 

     Από το γραφείο τύπου του Συντονισμού Αιρετών εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Γιώργου Χαρίση, εργαζόμενου του Δήμου Καισαριανής και μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, και της Αναστασίας Παπαχρίστου, μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, ασκώντας τους αγωγή και ζητώντας τους από 30.000€, ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή: ο μεν Γιώργος Χαρίσης, εξέφρασε μαζί με άλλες 18 ομοσπονδίες και σωματεία, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την αλληλεγγύη του στην Αναστασία Παπαχρίστου, και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις των σωματείων στο προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η δε Αναστασία, γιατί άσκησε τα συνδικαλιστικά της δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως όφειλε, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
 
      Η αγωγή για το Γιώργο Χαρίση εκδικάζεται στις 25 Νοέμβρη ενώ η αγωγή για την Αναστασία Παπαχρίστου εκδικάστηκε στις 18 Νοέμβρη.
 
 
     Αμέσως μετά, στις 17 Δεκέμβρη, εκδικάζονται επίσης οι αγωγές που άσκησε ο ίδιος δήμαρχος σε βάρος της Κατερίνας Γιαννούλια, μέλους του ΔΣ της ΠΟΓΕΔΥ, και των Βασίλη Γκιτάκου και Μάριου Κατσουρού, μέλη του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και του Γιάννη Καπράλου, τέως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, γιατί οι παραπάνω, με δεκάδες άλλους εργαζομένους, συμμετείχαν σε παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ του δήμου Αλίμου, στην οποία ο δήμαρχος ήθελε να εκμαιεύσει απόφαση, για να παραπέμψει στο πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, την τότε αντιπρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Δήμητρα Δημητρίου, η οποία είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα το δήμαρχο, για τη συνδικαλιστική της δράση! Στην ποινική δίωξη που της ασκήθηκε από το δήμαρχο Αλίμου, η Δήμητρα Δημητρίου αθωώθηκε.
 
 
     Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ δηλώνει την αντίθεσή του/της στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλεί τον δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει τις αγωγές σε βάρος συνδικαλιστών, οι οποίοι έπραξαν το αυτονόητο και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε διωκόμενους συναδέλφους τους και άσκησαν δημόσια κριτική στο δήμαρχο για την πολιτική που εφαρμόζει, γεγονός που αποτελεί στοιχειώδες συνταγματικό, δημοκρατικό και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους.
 
 
     Είναι απαράδεκτο η συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα, με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής των εργαζομένων.
 
 
     Είναι επίσης απαράδεκτο να σπαταλώνται τα χρήματα των δημοτών για τις προσωπικές εμμονές και επιδιώξεις του Δημάρχου σε βάρος των εργαζόμενων και όσων συμπαρίστανται σε αυτούς.
 
 
    Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους/τις διωκόμενους/ες για να μην περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, και της αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης.
 
Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ηρακλής Γκότσης: Απαιτείται μια παράταξη συνεργασίας για να ορθοποδήσει ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Πανιώνιος Στέγη Βύρωνα: Εκδήλωση για τις γυναικοκτονίες
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο