ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση συμπαράστασης σε συνδικαλιστές που διώκονται από το δήμαρχο Αλίμου

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 19:28 | Αλίμου
ΜΕΤΑ: Κάλεσμα για τη συγκέντρωση συμπαράστασης σε συνδικαλιστές που διώκονται από το δήμαρχο Αλίμου
|||

     Παρασκευή 25 Ιούνη, ώρα 9πμ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτήριο 2 (ΠΡΟΚΑΤ) - Ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης

 

    Στις 25 Ιούνη 2021, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύληςγνωστός για τις αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και την «αλλεργία» του στη συνδικαλιστική δράση, με τελευταίο του «κατόρθωμα» το… τσουνάμι εξωδίκων που έχει στείλει κατά Σωματείων και συνδικαλιστών, επειδή εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη διωκόμενη από αυτόν, Αναστασία Παπαχρίστου, επικεφαλής του ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, σέρνει στο «εδώλιο» του κατηγορουμένου άλλους τέσσερις συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, και συγκεκριμένα: την Κατερίνα Γιαννούλια, το Βασίλη Γκιτάκο, το Μάριο Κατσουρό και το Γιάννη Καπράλο.

 

    Το «έγκλημα» της συναδέλφισσας και των συναδέλφων είναι ότι άσκησαν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν και να στηρίξουν εργαζόμενη του Δήμου Αλίμου, όπως όφειλαν. Γιατί, τον Ιούλιο του 2017, τόλμησαν μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν την τότε αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου, η οποία άσκησε τα νόμιμα δικαιώματά της και διεκδίκησε την τήρηση της νομιμότητας στο Δήμο Αλίμου, που είχε παραβιαστεί, όπως άλλωστε το διαπίστωσε και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σε έλεγχο που πραγματοποίησε.

 

    Να σημειωθεί πως, για τον ίδιο λόγο, η συναδέλφισσα και τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου. Προσφάτως. αθωώθηκε πανηγυρικά και στο Εφετείο, σε ποινική δίωξη που εκδικητικά είχε προχωρήσει η Δημοτική Αρχή Αλίμου, με σκοπό την ηθική, επαγγελματική και οικονομική της εξόντωση. Ειδικότεραεπειδή τόλμησε να καταγγείλει στο ΣΕΕΔΔ ότι τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους εργαζόμενους για την καταβολή τους στη ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως ποσοστό επί των αναδρομικών του επιδόματος των 176 ευρώ που είχαν κερδίσει δικαστικά και τους διανεμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2014 σε μετρητά, δεν αποδόθηκαν νόμιμα, αφού τους ζητήθηκαν ξανά τα αντίστοιχα ποσά από τις προαναφερθείσες υπηρεσίες. Η Δημοτική Αρχή Αλίμου, που, ευλόγως, καταγγέλθηκε από τη συναδέλφισσα, επιχείρησε να την εμφανιστεί σαν εγκαλούσα, και χωρίς καμία αιδώ την κατηγόρησε για… υπεξαγωγή του εγγράφου της δικής της καταγγελίας!

 

    Ο δήμαρχος Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει εκ νέου τη συνδικαλιστική δράση και τη συναδελφική αλληλεγγύη, με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης. Κι αυτό, διότι η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, που, άδικως, κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της.

 

    Το ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Αλίμου, η οποία, συμβαδίζοντας με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και επιδιώκει την τρομοκράτηση και φίμωση του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων.

 

    Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους «διωκόμενους» συναδέλφους και απαιτεί την αθώωσή τους. Καλεί τα Σωματεία και τους εργαζομένους να αποδοκιμάσουν τις πρακτικές του δημάρχου Αλίμου και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους «διωκόμενους». Η έκφραση της αλληλεγγύης και η απαλλαγή των συναδέλφων από τις ανυπόστατες κατηγορίες έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, καθώς η κυβέρνηση με τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη ποινικοποιεί και βγάζει «στην παρανομία» τη συνδικαλιστική δράση, την έκφραση της αλληλεγγύης, την περιφρούρηση μιας απεργίας και τον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

 

    Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 25 Ιούνη, ώρα 9πμ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, Κτήριο 2 (ΠΡΟΚΑΤ).

Η συνδικαλιστική δράση και η αλληλεγγύη δεν ποινικοποιούνται, ούτε στον Άλιμο, ούτε πουθενά!

Published in Αλίμου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργεί η μεταφορά του καταφυγίου αδέδποτων ζώων από το άλσος (βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID-19
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο