Displaying items by tag: pcr

..

..

..

PCR test με 20 ευρώ και Rapid test με 5 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Κηφισιάς για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από το γραφείο τύπου του Δήμου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση

Ο Δήμος Κηφισιάς έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας δημοτών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων εξασφάλισε για τους διαγνωστικούς ελέγχους, μοριακής ανάλυσης (PCR) συμφωνία με τιμή  20 ευρώ και για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου ( rapid test) με τιμή 5 ευρώ .

Έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου ο Δήμος μας προχώρησε σε πρόσκληση των διαγνωστικών κέντρων του Δήμου μας, εκδήλωσης ενδιαφέροντος μειοδοτικής προσφοράς. Ευχαριστούμε όλα τα διαγνωστικά κέντρα που μετείχαν στην διαδικασία.

Επελέγη η οικονομικότερη προσφορά, από το ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ CARDIOCHECK  ANNA  ΒΟΥΡΤΣΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗ 36 ΚΗΦΙΣΙΑ τηλ. 2108011360  6972594434

Οι ειδικές τιμές χρέωσης των PCR και rapid test  αφορούν σε:

1. Μαθητές-τριες όλων των Δημοσίων Σχολείων του Δήμου Κηφισιάς (Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) εκπαιδευτικούς και γονείς των παιδιών.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Γραπτή βεβαίωση από τη Δ/νση του σχολείου που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος.

2. Δημότες

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ: Προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης ή  πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης  (μέσω του gov.gr)

 

Για τη διεξαγωγή των διαγνωστικών ελέγχων (PCR ή RAPID TEST) απαραίτητη είναι η συμπλήρωση σχετικής αίτησης την οποία μπορείτε να κατεβάσετε στα παρακάτω links:

Έλεγχος μοριακής ανάλυσης (PCR)

Αίτηση (εδώ)

Έλεγχος  ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RAPID TEST)

Αίτηση (εδώ)

Προσέρχεστε στο διαγνωστικό κέντρο με συμπληρωμένη την παραπάνω αίτηση.

 

Στον Δήμο Κηφισιάς  λειτουργεί επίσης μόνιμη μονάδα του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια rapid tests. Δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη ) και ώρες 9.30-15.00 πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για COVID 19 στην Πλατεία Πλατάνου δίπλα στην είσοδο του Άλσους Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και  μπροστά από τη στάση λεωφορείων του ΟΑΣΑ.

Στη μόνιμη μονάδα ελέγχου υπάρχει μία θέση στάθμευσης για ολιγόλεπτη στάση οχημάτων ηλικιωμένων και ατόμων με κινητικά προβλήματα. Για τη διευκόλυνση των πολιτών το Platanos Parking προσφέρει έκπτωση 50% για στάθμευση μισής ώρας (κόστος 2 ευρώ).

 
Δείτε ακόμα: Άρης Πορτοσάλτε: Οι άνθρωποι των 500 ευρώ δεν βάζουν βενζίνη (video)

 

Published in Κηφισιάς
Tagged under
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 14:01

Δωρεάν Rapid και PCR Tests στον Δήμο Περιστερίου

      Από το γραφείο τύπου του Δήμου Περιστερίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενεργεί δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης (rapid tests), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ώρες 11:00 – 18:00, στην αίθουσα Τέχνης – Εκθέσεων του Δημαρχείου (είσοδος Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως), στάση Μετρό «Περιστέρι».

Δωρεάν μοριακά (PCR) tests, χωρίς ραντεβού, διενεργούνται στο 1ο Κέντρο Υγείας Περιστερίου (Χρ. Λαδά 43, Μπουρνάζι), θα προηγείται εξέταση γιατρού, ώρες 8:30 - 19:00.

 

      Ο Αντιδήμαρχος Υγείας Γεώργιος Μπεκιάρης υπενθυμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

 

      Στον έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 2 ετών. Θα τηρούνται αυστηρά οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων ασφαλείας) για την ομαλή διεξαγωγή των rapid tests και την αποφυγή συνωστισμού.

Published in Περιστερίου

..

..

..

Απανωτά τα "χτυπήματα" στην κυβερνητική απόφαση για πλαφόν 47 ευρώ στα pcr από την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

 

Ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων για επίτευξη συμφωνίας σε τιμή κάτω από το μισό της κρατικής:

 

 

Ο Δήμος Βριλησσίων ενημερώνει ότι μετά από εντολή του Δημάρχου κ. Ξένου Μανιατογιάννη προς την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Αγωγής Υγείας και Πρόεδρο του ΟΚΠΑΔΒ,  Β. Αρσένη-Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Κ. Λιακόπουλο για  έρευνα αγοράς και επίτευξη, όσο το δυνατόν χαμηλότερης τιμής στα μοριακά τεστ PCR και rapid test από τα πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής. 

 

  Με απώτερο στόχο την απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, εξασφαλίστηκε επιτυχώς η τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ ( PCR)  και 5 ευρώ για rapid test,  καθώς και η συνέχιση της δωρεάν εξέτασης PCR για τις ευπαθείς ομάδες .  

 

  Σημειώνεται ότι (10) διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, με την πιο χαμηλή να είναι στα 23 ευρώ από το μικροβιολογικό Εργαστήριο Biomedilab του κ. Φιλοποίμην Πετρόπουλου  (οδός Γράμμου 39 Βριλήσσια   21 0613 0312)  

 

Σχετικό θέμα:   Με 24 ευρώ θα κάνουν το PCR εκπαιδευτικοί, μαθητές του Δήμου Χαλανδρίου και οι γονείς τους

 

Η Τιμή των 23ευρώ /PCR αφορά   

1) Το προσωπικού του Δήμου και των 4 Ν.Π.Δ.Δ συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών καθαριστριών  

2) τους μαθητές-τριες  όλων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Βριλησσίων (παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)   

3) τους γονείς μαθητών-τριών  

4) το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας   

5) για τις ευπαθείς ομάδες είναι δωρεάν  

Η τιμή των 23 ευρώ /pcr προϋποθέτει  α) την γραπτή βεβαίωση από την Δ/νση  της εκάστοτε σχολικής βαθμίδας που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα και την γονική συγγένεια  β) το ίδιο ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις σχολικές καθαρίστριες γ) για τους υπαλλήλους του δήμου, βεβαίωση από τον γιατρό εργασίας.   

δ) για τις ευπαθείς ομάδες υπηρεσιακή βεβαίωση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας  & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.  

 

Ο Δήμαρχος κ. Ξένος Μανιατογιάννης ικανοποιημένος από την κοινωνική ευαισθησία και ανταπόκριση αλληλεγγύης,  δήλωσε: 

 «Ευχαριστώ όλα τα διαγνωστικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα μας και ιδιαίτερα το διαγνωστικό κέντρο «Biomedilab» του κ. Πετρόπουλου,  που πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους, αλλά και το προσωπικό του δήμου,  την τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ (PCR) και την τιμή των 5 ευρώ για κάθε rapid test». 


Published in Βριλησσίων

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ν. Ζυγούνας: Φεύγω με θετικές εντυπώσεις από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο