Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 13:55 | Αγίου Δημητρίου
Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου Βραβεύθηκε ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου
|||||||

    Με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία "Urban Microspaces", των Landscape Awards 2021, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο φορέας Boussias. Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου

 

    Από το γραφείο τύπου του Δήμου Αγίου Δημητρίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

    Με μεγάλη χαρά και περηφάνια θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα της βράβευσης του Βοτανικού Κήπου Αγίου Δημητρίου με το Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία "Urban Microspaces", των Landscape Awards 2021, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο φορέας Boussias.

 

    Η πρόταση αξιολογήθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή εμπειρογνωμόνων, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ https://www.landscapeawards.gr/judges/ ενώ στο σύνδεσμο που ακολουθεί βλέπετε ολόκληρη τη λίστα με τους βραβευμένους Δήμους και Φορείς https://www.landscapeawards.gr/

 

    Ο Βοτανικός Κήπος του Αγίου Δημητρίου αναδεικνύει έναν πρώην αδιαμόρφωτο χώρο, που βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης και καλύπτει συνολική επιφάνεια 2.405τ.μ.. Ο δημόσιος αυτός χώρος, μετατρέπεται σε έναν πνεύμονα πρασίνου, ικανό να αλλάξει το μικροκλίμα της περιοχής ενώ είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες, αλλά και για κατοίκους και επισκέπτες, όσον αφορά στην κατανόηση του μεσογειακού φυτικού πλούτου.

 

    Την αρχιτεκτονική μελέτη εκπόνησε ο αρχιτέκτων μηχανικός και εικαστικός Nikos Saperas, δημιουργός πολλών όμορφων κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο μας.

 

    Το έργο περιλαμβάνει χαμηλού κόστους ήπιες κατασκευές αξιοποιώντας πλήρως τη μορφολογία του οικοπέδου, ενώ οι εν λόγω κατασκευές, που είναι βασισμένες στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, δημιουργούν ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολές.

 

    Ένας από τους στόχους του έργου είναι η μετατροπή αυτού του πρώην κενού οικοπέδου σε τοπόσημο για την πόλη του Αγίου Δημητρίου. Έναν κήπο συμπεριληπτικό, διαμορφωμένο ώστε να είναι προσβάσιμος και σε ΑμΕΑ.

 

    Το βραβείο παρέλαβε ο αντιδήμαρχος της υπηρεσίας Πρασίνου Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο υπεύθυνος γεωπόνος του Δήμου μας, Τάκης Παπακυριαζής και ο ιδιοκτήτης της αναδόχου εταιρείας ΛΙΘΟΣ Α.Ε, κ. Κανελλόπουλος. Υπεύθυνες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση του έργου ήταν η Τεχνική Υπηρεσία με αντιδήμαρχο τον Άγγελο Γαβαλά και η Υπηρεσία Πρασίνου.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Στέφανος Γατσούλης: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023 (Βίντεο)
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Δελτία ειδήσεων

Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δελτίο Ειδήσεων 17.09.2021
Δείτε όλα τα δελτία ειδήσεων

Εκδηλώσεις

Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Εξόρμηση στον Όσιο Λουκά -Αρβανίτσα- Δίστομο-Παραλία Διστόμου
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Ο ψαράς προειδοποιούσε για το μόλο,ο πρωθυπουργός γελούσε και τον καλούσε να στοιχηματίσει...ο μόλος διαλύθηκε! (βίντεο)
Δείτε το παρασκήνιο