Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: “3.000 παιδιά περιμένουν χειρουργείο”

Φωτογραφία αρχείου|||

|||

..
..
..

Σε τραγική κατάσταση το Παίδων «Αγία Σοφία» – Έχουν αναβληθεί όλα τα τακτικά χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα

Το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας έχει τεράστια έλλειψη αναισθησιολόγων με την κατάσταση να είναι οριακή. Μόλις 9 αναισθησιολόγοι βρίσκονται στο νοσοκομείο ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 17.  Οι εναπομείναντες αναισθησιολόγοι δουλεύουν κάτω από εξαντλητικές και εξοντωτικές συνθήκες καθώς καλούνται να καλύψουν μεγάλο κενό. Έτσι, αυτή τη στιγμή έχουν αναβληθεί όλα τα τακτικά χειρουργεία και πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα χειρουργεία.

Σύμφωνα με το in.gr, τα παιδιά που βρίσκονται στη λίστα αναμονής φτάνουν στα 3.000 και αυξάνονται μετά το πάγωμα των τακτικών χειρουργείων. Μάλιστα, η λίστα ήταν ήδη μεγάλη από το 2018 με 2.400 παιδιά στην αναμονή πριν τον Covid-19.

Όπως έχουν επισημάνει πολλάκις οι ενώσεις των γιατρών το πρόβλημα προκαλείται από την έλλειψη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, με τα κενά να μην καλύπτονται ούτε από το επικουρικό προσωπικό, ενώ μείζον ζήτημα είναι και οι χαμηλοί μισθοί, που σπρώχνουν τους υγειονομικούς είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στο εξωτερικό.

Κινητοποίηση σήμερα στις 12 στο νοσοκομείο

Οι γιατροί του νοσοκομείου και η ΕΙΝΑΠ απαντούν σήμερα, Τρίτη, στις 12 με κινητοποίηση στις πύλες.

Διεκδικούν:

Άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων.

– Να επαναλειτουργήσουν τώρα τα τακτικά χειρουργεία.

Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων στα τμήματα.

– Να λυθεί τώρα το ζήτημα της λειτουργίας των εργαστηρίων.

Δείτε ακόμα: Πάνω από 305.000 οι εντολές για διακοπές ρεύματος το 2022 (video)