“ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ”: Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος χωρίς κάδους Ανακύκλωσης

Από το γραφείο τύπου της παράταξης “ΝΙΚΗ των Πολιτών” Αγίας Παρασκευής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Το 2018 η Δημοτική μας αρχή τοποθέτησε για πρώτη φορά καφέ κάδους ανακύκλωσης στην Αγία Παρασκευή στις λαϊκές αγορές, έξω από super markets, έξω από μανάβικα και σε 30 ακόμα κεντρικά σημεία της πόλης.

Δυστυχώς, η Δημοτική αρχή Β. Ζορμπά αντί να διευρύνει το πρόγραμμα ανακύκλωσης οργανικών, απέσυρε τους καφέ κάδους τον Ιούλιο του 2020!

Η ενέργεια αυτή όπως και πολλές άλλες είναι εχθρικές προς το περιβάλλον με δεδομένο ότι τα οργανικά υπολείμματα αποτελούν το 45% των οικιακών απορριμμάτων και μετατρέπονται μέσω της κομποστοποίησης σε εδαφοβελτιωτικό κομπόστ ή σε φυσικό λίπασμα για διάφορες χρήσεις.

Τέτοιες ενέργειες είναι ασύμβατες και με τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η κομποστοποίηση αποτελεί από χρόνια μέρος της καθημερινότητας σε όλη την Ευρώπη και εφαρμόζεται άλλωστε σε γειτονικούς μας Δήμους.

Σήμερα (σημ: χθες) 5 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος, ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» δεσμευόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα όλες τις πολιτικές που συμβάλλουν στην προστασία του όπως και προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Για την Αγία Παρασκευή που μας αξίζει!