Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο – Ξεκινά ο νέος κύκλος εκδηλώσεων

Ξεκινά στις 29 Δεκεμβρίου 2023, με το ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Καλδή, σε έργα Schumann, Beethoven, Debussy και Mendelssonh, ο νέος κύκλος μουσικών εκδηλώσεων με τίτλο “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο” του Δήμου Χαλανδρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Χαλανδρίου έχει ως εξής:

Ένας νέος κύκλος μουσικών εκδηλώσεων με τον τίτλο “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο” ανοίγει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, με το ρεσιτάλ πιάνου του Δημήτρη Καλδή, σε έργα Schumann, Beethoven, Debussy και Mendelssonh.

Πρόκειται για ένα κύκλο ρεσιτάλ και συναυλιών με νέους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου και θα φιλοξενείται στο ζεστό και ατμοσφαιρικό χώρο του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Χαλανδρίου.

Οι εκδηλώσεις “Νέοι σολίστ στο Αετοπούλειο” αποτελούν συνέχεια και επέκταση του εγχειρήματος που ξεκίνησε με τη  λειτουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, και έχουν στόχο να συνενώσουν νέους μουσικούς από το Χαλάνδρι -και όχι μόνο- και να διαδραματίσουν έναν αξιοσημείωτο ρόλο στη μουσική ζωή της Αθήνας.

Διαβάστε κι αυτό:

Θα διοργανωθεί ένας ευρύς κύκλος, με ρεσιτάλ πιάνου, βιολιού, τσέλου, κλαρινέτου, φλάουτου κ.α., όπως και μικρών συνόλων μουσικής δωματίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει νέους σολίστ που με τη νεανική δυναμικότητα προσδίδουν πάντα ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ερμηνεία των μεγάλων έργων, παράλληλα δε, πετυχαίνουν με την παρουσία τους, να προσελκύουν ένα πολύχρωμο κοινό που επικοινωνεί ουσιαστικά με την παγκόσμια μουσική δημιουργία, όλων των στυλ και των ιστορικών περιόδων.