Νέο “χτύπημα” στη διοίκηση Γ. Βούρου – Προσφυγή κατά του νέου διαγωνισμού για τα LED

|||

|||

..
..
..

Κατατέθηκε η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά του νέου διαγωνισμού για τα LED στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα. Οι “τακτικισμοί” της δημοτικής αρχής φαίνεται πως για άλλη μια φορά κρατάνε την πόλη πίσω. Την προσφυγή υπογράφουν ο Γ. Ανεμογιάννης, ο Ά. Βασιλόπουλος, ο Π. Γρεντζελιάς, ο Χ. Τομπούλογλου, ο Κ. Τομπούλογλου και ο Γ. Ουσταμπασίδης, εγείροντας μια σειρά από νομικά ζητήματα.

Είχε ένα μήνα την απόφαση και την εμφάνισε τελευταία στιγμή”

Τα μέλη της αντιπολίτευσης ζητούν την ακύρωση του διαγωνισμού καθώς “ο Δήμαρχος δεν παρέδωσε εγκαίρως την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία αποτελεί και το βασικό έγγραφο για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού.” Θυμίζουμε πως Δήμαρχος Γ. Βούρος είχε στα χέρια του τη συγκεκριμένη απόφαση ένα μήνα νωρίτερα ενώ υπήρχε και σχετική εισαγγελική παραγγελία!

Οι υπογράφοντες τονίζουν πως “τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής δεν είχαν τον απαραίτητο χρόνο να διαβάσουν την εισήγηση της απόφασης, όπως και την απόφαση του Ελεγκτικού, ενώ δεν έγινε δεκτό ούτε το αίτημα για αναβολή της συζήτησης.”

“Το κύριο εισηγητικό κείμενο δεν είχε τις υπογραφές των υπηρεσιακών στελεχών”

Πέραν τούτου σημειώνουν πως “η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού δεν τέθηκε υπόψιν της νομικής υπηρεσίας ενώ μόνος του ο κ. Βούρος αποφάσισε να μην προσφύγει ο Δήμος κατά της απόφασης του Ελεγκτικού.”

Αναρωτιούνται μάλιστα “κατά πόσο είναι νόμιμο και εάν προβλέπεται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων, ο ίδιος ο Δήμαρχος να συντάσσει και να υπογράφει μόνος του την Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων της συγκεκριμένης σύμβασης παρότι ο κ. Βούρος δεν διαθέτει τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία για κάτι τέτοιο”. Τέλος, καταγγέλλουν πως “το κύριο εισηγητικό κείμενο δεν έφερε τις υπογραφές των αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών”.

Δείτε ακόμα: Eurostat: Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τους αυτοαπασχολούμενους στην Ελλάδα