Νέο συλλαλητήριο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Στάση εργασίας σε ιδιωτικό τομέα και σχολεία

Για 6η σερί εβδομάδα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί βγαίνουν στον δρόμο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Εργατικά σωματεία στο πλευρό των φοιτητών

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 στα Προπύλαια και συντονιστικό γενικών συνελεύσεων αμέσως μετά. Συγκεντρώσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως την Πάτρα στην πλ. Γεωργίου και τη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα. Και σήμερα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων και σύλλογοι μεταπτυχιακών και υποψηφίων διδακτόρων. Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, την ώρα που αρκετά σωματεία την έχουν μετατρέψει σε ολοήμερη απεργία στηρίζοντας τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στηρίζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το οποίο έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11.30 έως τις 15.30 για τη συμμετοχή των εργαζόμενων. «Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο θα είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του.