Νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο Βύρωνα

Νέο εργατικό ατύχημα στο Δήμο καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, το οποίο ευτυχώς ήταν ελαφρύ λόγω της ψυχραιμίας που επέδειξε η εργαζόμενη και της σωστής χρήσης από μέρους της των μέσων ατομικής προστασίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα έχει ως εξής:

Το Σάββατο 17/2 το πρωί, κατά την αποκομιδή της ανακύκλωσης τραυματίστηκε συνάδελφος με την ειδικότητα συνοδού απορριμματοφόρου, στο δάχτυλο του χεριού της .

Η συνάδελφος μετέβη στο κέντρο υγείας, συνοδευόμενη από τον οδηγό και το πλήρωμα, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί στο γενικό νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς . Η συνάδελφος μετά τις οδηγίες των ιατρών επέστρεψε σπίτι της.

Η υπηρεσία και η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή και έδωσαν το παρόν .

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες εργατικού ατυχήματος. Εργατικά ατυχήματα που η αιτία τους δεν είναι η ” κακιά η ώρα” αλλά οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων που αντιμετωπίζουν την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων σαν κόστος ,με αποτέλεσμα
να καθυστερούν τα ΜΑΠ, να μην δίνονται ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζόμενους,
να υπάρχουν παλιά κακοσυντηρημένα μηχανήματα, να μην προσλαμβάνεται μόνιμο
προσωπικό με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας .

Ευτυχώς η συνάδελφος χρησιμοποιούσε τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και
αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο είναι καινούργιο.

Το να παρέχονται από την Δημοτική Αρχή και να χρησιμοποιούνται απ’ όλους τους συναδέλφους τα ΜΑΠ, αποτελεί ανυποχώρητο αγώνα για το σωματείο μας
Διεκδικούμε να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας του Δήμου για την προστασία των εργαζομένων .

Ευχόμαστε στην συνάδελφο περαστικά.