Νέες κινητοποιήσεις για το πάρκο Τρίτσης – Οι αποφάσεις των κατοίκων

Την Κυριακή 23 Απριλίου έγινε η 4η κατά σειρά Ανοιχτή Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το πάρκο Τρίτση, στο μικρό θεατράκι στην περιοχή των προσκόπων. Στη συνέλευση συμμετείχαν περίπου 60 άτομα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

Σημειώνεται πως «έγινε μια θετική αποτίμηση για τη δράση μας στο προηγούμενο διάστημα. Η ομόφωνη υιοθέτηση του ψηφίσματος των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Αναργύρων – Καματερού στις 5/4 στην οποία υπήρχε μαζική συμμετοχή των κατοίκων, η συγκέντρωση ενημέρωση του κόσμου στο πάρκο την Κυριακή 9/4, η διαμαρτυρία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Πέμπτη 13/4, η δράση για την μέρα της Γης με συμβολική περίφραξη του χώρου που προορίζεται για πάρκινγκ στο νότιο μέρος του πάρκου στην είσοδο από τη λεωφόρο Φυλής και παράλληλα η εικαστική παρέμβαση – ενημέρωση του κόσμου αποτιμούνται ως θετικές δράσεις ενάντια στο έγκλημα που επιχειρείται για τσιμεντοποίηση – εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση του πάρκου με το σχέδιο Πατούλη και Φορέα Διαχείρισης».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Παράλληλα η συνέλευση των κατοίκων αποφάσισε τα παρακάτω:

1) Να ονομάζεται Συνέλευση Αγωνιζόμενων Κατοίκων για το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Α. Τρίτσης

2) Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ακύρωση του πλάνου Πατούλη – Φορέα Διαχείρισης Πάρκου με ένα σύνολο πολύμορφων δράσεων με πρώτο σταθμό, την παράσταση διαμαρτυρίας στον Φορέα το Σάββατο 29/4 μία ημέρα πριν τη λήξη της «διαβούλευσης» που έχει προκηρύξει ο φορέας. Στην κατεύθυνση αυτή κάνουμε αίτηση να παρευρίσκεται το σύνολο του ΔΣ του φορέα.

3) Να συνεχιστεί η συγκέντρωση υπογραφών διαδικτυακά σε συμπτυγμένη μορφή του υπάρχοντος ψηφίσματος.

4) Ηλεκτρονική σελίδα στο fb που θα αποτελεί εργαλείο ανάδειξης των αποφάσεων και δράσεων της συνέλευσης

5) Πολύμορφες δράσεις όπως περιηγητικός εξερευνητικός περίπατος αναγνώρισης των φυτών του Πάρκου για μικρούς και μεγάλους με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Πάρκου.

6) Δενδροφύτευση

7) Οι συνεδριάσεις μας να έχουν έναν τακτικό χαρακτήρα τις Κυριακές και τις Κυριακές που δεν θα υπάρχει συνέλευση να υπάρχουν ενημερωτικές ανακοινώσεις στο χώρο του πρώην συντριβανιού. Μόνιμος αρχικός τόπος συγκέντρωσή μας να είναι ο χώρος του πρώην συντριβανιού ώστε να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση των επισκεπτών του πάρκου και ενίοτε σε χώρους του πάρκου που θα αποφασίζει η συνέλευση.

8) Να τεθεί ως στόχος ο χαρακτηρισμός του πάρκου ως ημιάγριου δάσους δεδομένης της αυτοφυούς χλωρίδας του και της ιδιαίτερης πανίδας του.

9) Να φτιαχτεί αφισάκι για να κολληθεί σε σχολεία και τις γειτονιές μας.

10) Να οργανωθεί ημερίδα σχετικά με τις ανάγκες και την προστασία του Πάρκου.

Άλλες προτάσεις σκέψεις που ακούστηκαν επιπλέον ήταν η παραγωγή σύντομων video που να αναδεικνύουν τι θα συμβεί στο πάρκο, κατασκευή μπλουζών με logo της συνέλευσης και με αιτήματά μας.