Νέες κινητοποιήσεις για τα απογευματινά χειρουργεία

Συγκετρώσεις για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία ετοιμάζουν οι γιατροί στο νοσοκομεία «Αττικόν» και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

«Δεν θα περάσει το νόμιμο φακελάκι, τα απογευματινά- επί πληρωμή- χειρουργεία στο νοσοκομείο μας. Να μη δηλώσει κανείς συμμετοχή σε αυτό το αίσχος!» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αττικόν», ενώ και με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ προχωρούν σε στάση εργασίας σήμερα Τρίτη 19 Μάρτη από τη 1 μ.μ., ως τις 3 μ.μ. και κινητοποίηση στη 1.30 μ.μ., στο Αίθριο.

Διεκδικούν:

  • Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κατά 20%. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, «ξεπάγωμα» της διετίας 2016-2017 και των τριετιών.
  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

«Παλεύουμε μαζί με τους ασθενείς που έχουν βάλει ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη (άμεσοι κι έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές). Διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Καλούμε το λαό, τους φορείς της Δυτικής Αθήνας να εκφράσουν μαχητικά την αντίθεση τους σε αυτό το έκτρωμα» τονίζει το Σωματείο.