Νέα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με τηλεδιάσκεψη

|||

|||

          Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 3:30′ μ.μ. – Ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής

 

         Από το γραφείο του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

         Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 19-10-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.

 

       Τα θέματα της ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα παρακάτω:

 

        ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

 1. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κ.κ. Σπ. Αγγέλη, Β. Βερελή, Χρ. Καραμάνου, Αικ. Λογοθέτη, Γ. Μπαλάφα αναφορικά με τις δαπάνες Πολιτικής Προστασίας για «τυχόν έκτακτα γεγονότα» στην Περιφέρεια Αττικής.
 2. Επερώτηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» κ. Στ. Βαλαβάνη και κ.Γρ.Τημπλαλέξη αναφορικά με προβλήματα που διαπιστώνονται στη δωρεάν μεταφορά των μαθητών σχολείων (π.χ. Α’ Γυμνάσιο Καλλιτεχνικού Σχολείου Αθηνών, Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο, Ιωαννίδειο Γυμνάσιο και Λύκειο, διαδημοτικά σχολεία κ.λ.π.) από την Περιφέρεια Αττικής.
 3. Επερώτηση του ανεξάρτητου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Π. Ασημακόπουλου με θέμα τη σύμβαση εχεμύθειας-εμπιστευτικότητας Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Δύναμη Ζωής», ως ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι.Ρέντη και τις οικονομικές συναλλαγές της Περιφέρειας Αττικής με το Δήμο Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη από 1 Σεπτεμβρίου 2019.

 

         ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 1. Επικύρωση πρακτικών της 27ης, 28ης& 29ης συνεδρίασης έτους 2021 και της 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 5ης & 6ηςσυνεδρίασης έτους 2022 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

 

 1. Έγκριση3ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση 4ης Τροποποίησης (αναμόρφωσης) του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2022 .

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της ΠΕ Ανατολικής Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2238/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Καθορισμός αμοιβής δικηγορικής εταιρείας για το δικαστικό χειρισμό υποθέσεων της ΠΕ Δυτικής Αττικής, οι οποίες έχουν ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα και απαιτούν εξειδικευμένη νομική γνώση και εμπειρία, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2239/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή της Προϊσταμένης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας «Επ’ Αρωγή», με θέμα «Διαστάσεις, Δομές & Πρόσωπα της Φροντίδας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2022,στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου,στα Χανιά.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια, την τοποθέτηση αθλητικού και λοιπού εξοπλισμού αλλά και για την εγκατάσταση νέου αθλητικού τάπητα σε γήπεδα που βρίσκονται στο Αττικό άλσος, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Ρασσιάς (Ρώμας))

 1. Συζήτηση για ενδεχόμενες ενέργειες αναφορικά με υπαλλήλους ΙΔΟΧ της Περιφέρειας Αττικής που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών λόγω της πανδημίας covid-19.

 

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αλιείας Περιφέρειας Αττικής στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιχθυολόγων, που θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι, στις 3-6 Νοεμβρίου 2022 .

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας)

 1. Απόφαση για άδεια μερικής κατάληψης οδοστρώματος οδών αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής για τη διεξαγωγή των αγώνων δρόμου στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2022, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α. Κατσιγιάννης)