Νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Κ.Ο.Α. του ΚΚΕ που συμμετέχει στη νέα κινητοποίηση εργστικών συνδικάτων και πρωτοβάθμιων οργανώσεων

«Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα, φταίει το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα», το σύνθημα των σωματείων

Σε νέα μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή 12 Μάρτη, στις 12 μ., στο Σύνταγμα καλούν ήδη εργατικά σωματεία της Αττικής, απευθύνοντας το κάλεσμά τους σε όλο τον λαό και σε κάθε συνδικάτο και μαζικό φορέα, να δώσει μαζικό «παρών» μετά τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

«Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα, φταίει το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν αυτή τη χώρα», είναι το σύνθημα του καλέσματος που μέχρι στιγμής υπογράφουν τα Σωματεία – Συνδικάτα: Οικοδόμων Αθήνας, Μετάλλου Αττικής, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Εμποροϋπαλλήλων.

«Όσο η προστασία της εργασίας και ζωής λογίζεται ως κόστος, τόσο θα μετράμε τραγωδίες», σημειώνουν τα σωματεία και ξεκαθαρίζουν: «Είναι ένοχοι! Η πολιτική τους εγκληματεί απέναντι στη ζωή μας.

Υπόλογοι είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια, που σταδιακά έφεραν τον σιδηρόδρομο σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τώρα υποκριτικά χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” και κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα.

Στην Ελλάδα του 2023, του επιτελικού κράτους και της ψηφιακής μετάβασης, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χαθείς άδικα. Από τρένα τυφλά, από λεωφορεία χρέπια, από πλοία καρυδότσουφλα, από σχολεία ετοιμόρροπα, αλλά και χώρους εργασίας, όπου κάθε 4 μέρες έχουμε και ένα θανατηφόρο εργατικό έγκλημα».

Τα σωματεία καλούν σε ξεσηκωμό την εργατική τάξη, τονίζοντας ότι την τιμωρία των ενόχων «δεν μπορούν να την δώσουν οι ΕΔΕ στις εταιρείες, που θεωρούν κόστος την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών και πληγή στην ανταγωνιστικότητα. Είναι οι ίδιοι, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, που λένε ότι τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν και δεν προχωράει η δουλειά με τους “ρυθμούς” που πρέπει. Αυτή την τιμωρία δεν μπορεί να τη δώσει το “σινάφι” ειδικών επιστημόνων και νομικών που βγάζουν μόνιμα τις απεργίες παράνομες και δίνουν πράσινο φως στα κοράκια και τα funds να πλειστηριάζουν τα σπίτια του λαού και πιστοποιούν τόσα χρόνια για την ασφάλεια και την ποιότητα των συγκοινωνιών ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η εργατική τάξη, ο λαός, να πάρουν θέση και να δυναμώσουν την αντίστασή τους απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που ξεζουμίζει από όλες τις πάντες τους πολλούς και δίνει τα πάντα στους λίγους και εκλεκτούς επιχειρηματίες, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές και μεγαλέμπορους. Με όχημα αυτή την πάλη θα ανοίξουμε τον δρόμο για να επιβάλλουμε μέτρα προστασία της ζωής μας.

“Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό” και να κερδίσει αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη για υγεία, ευημερία και ασφάλεια για εμάς και τις οικογένειές μας».