Νέα συγκέντρωση στο ΕΚΠΑ για την απόλυση διοικητικού υπαλλήλου

Νέα διαμαρτυρία διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ ενάντια στην «εκδικητική απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου Δημήτρη Αντωνίου», όπως αναφέρουν.

Ο εργαζόμενος απομακρύνθηκε λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποίηση στο ΕΚΠΑ τον Φεβρουάριο, όταν υπάλληλοι και φοιτητές «έριξαν» για μιάμιση ώρα τον κεντρικό σέρβερ του ιδρύματος διακόπτοντας τη διαδικασία της τηλε-εξεταστικής.  

Ο εργαζόμενος, που ήταν 19 χρόνια συμβασιούχους στο πανεπιστήμιο, αυτή τη στιγμή στερείται με την αναστολή καθηκόντων τον μισθό του και την επόμενη εβδομάδα θα περάσει από το συμβούλιο του ιδρύματος προκειμένου να παρθεί οριστική απόφαση.

Φοιτητές και εργαζόμενοι που έδωσαν το παρών στη σημερινή συγκέντρωση διατράνωσαν ότι δεν θα περάσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την αντίθεση τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στο πλευρό του εργαζόμενου βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ με τον Παντελή Βαϊνά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, να δηλώνει:

«Χτες απολύθηκε απ’ το ΕΚΠΑ ο επί 19 χρόνια διοικητικός υπάλληλος και συνδικαλιστής, μέλος του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, Δημήτρης Αντωνίου .

Ο δήθεν λόγος της απόλυσης είναι η συμμετοχή του στην κινητοποίηση του σωματείου του στο κτήριο του σέρβερ του ΕΚΠΑ με την οποία εκφράστηκε η αντίθεση των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές εξετάσεις που ήταν μηχανισμός καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι παραβρέθηκε σε μια κινητοποίηση που χάλασε το αφήγημα της κυβέρνησης.

Είναι μια εκδικητική και συνδικαλιστική απόλυση κατά παραγγελία του Πορτοσαλτε και της “ομάδας αλήθειας” της ΝΔ.

Για τον ίδιο λόγο έχει γίνει και μήνυση εναντίον μου γιατί βγήκα στα κανάλια και είπα την αλήθεια, ότι καμία δολιοφθορά δεν έγινε και υπήρξε συμφωνία για τον σέρβερ με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ, όπως όφειλα ως μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ και επειδή ήμουν στην κινητοποίηση αυτή.

Να ανακληθεί τώρα η απόλυση του Δημήτρη!»