Νέα κινητοποίηση σήμερα για τα Τέμπη

Και σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, προγραμματίζεται νέα κινητοποιήσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη. Σειρά έχουν οι μαθητές. Στις 10 το πρωί διοργανώνεται συναυλία από καλλιτεχνικά και μουσικά σχολεία στην πλατεία Συντάγματος. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας αναφέρει:

«Δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε μια συγκλονιστική μέρα σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, σε όλες τις πόλεις, σε μικρά χωριά και νησιά που συμμετείχαν μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στην Αθήνα μας έκλεισαν τις στάσεις του μετρό, των τρένων, των τραμ αλλά δεν μας σταμάτησε τίποτα. Ούτε τα χημικά που πετάξατε για να διαλύσετε τη συγκέντρωσή μας. Δε γινόταν. Και δε θα γίνει.

Δε σιωπήσαμε. Δε θα σωπάσουμε. Το έγκλημα αυτό δε θα συγκαλυφθεί. Δε θα σας περάσει. Σε κανέναν σας. Στις κυβερνήσεις, την τωρινή και τις προηγούμενες, στη εταιρία, στο κράτος και τα Υπουργεία σας.

Στο σύστημα του κέρδους τύχη αν σωθείς, αξία στις ζωές μας να δώσουμε εμείς

Γιατί φτάνει, ως εδώ. Δεν επιτρέπουμε πια σε κανέναν σας να παίζει με την ασφάλεια μας, των οικογενειών μας. Δε δεχόμαστε να κλάψουμε και άλλα θύματα, επειδή οι ένοχοι βλέπουν ακόμα και σήμερα και τη ζωή μας ως κόστος.Στα σχολεία μας, στις μετακινήσεις μας, παντού.

Για την Αγάπη, τον Παναγιώτη, τον Βάιο, την Κλαούντια, την Αναστασία….

Για όλους τους. Για τις οικογένειές τους.

Για αυτούς. Και για εμάς.

Για σένα. Και για μένα.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Έτσι μόνο θα νικήσει η ζωή»