Νέα Φιλαδέλφεια: Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για το Conference League

Σε «φρούριο» αναμένεται να μετατραπεί η Νέα Φιλαδέλφεια για τις ανάγκες του τελικού του Conference League. Ως «υψηλού κινδύνου» χαρακτηρίζουν το παιχνίδι οι αρχές.

Έφτασε στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στην Νέα Φιλαδέλφεια, την ημέρα του μεγάλου τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA. Ο αγώνας θεωρείται υψηλού κινδύνου λόγω της διεξαγωγής του στη Νέα Φιλαδέλφεια και του γενικότερου κλίματος που επικρατεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέτρα έχουν σχεδόν οριστικοποιηθεί και όπως είναι αναμενόμενο το OPAP Arena, καθώς και μεγάλο μέρος της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας, πρόκειται να μετατραπεί σε «φρούριο». H ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενεργοποίηση του «πληροφοριακού» δικτύου, βάζοντας στο στόχαστρο οπαδούς που έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές.

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό θα συμμετέχει συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. και ειδικότερα η ασφάλεια, η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, τα ΜΑΤ, η ΟΠΚΕ και η Αντιτρομοκρατική. Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο μέχρι και για φόβο επίθεσης από τον ISIS.