Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πρωτομαγιάς

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Πρωτομαγιά! Μία ημέρα ιδιαίτερη και ξεχωριστή, την οποία θα τιμήσει και φέτος ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο με εκδηλώσεις και δράσεις για όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες της όμορφης πόλης μας.

«Χωρίς να λησμονούμε τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς,  χωρίς να ξεχνάμε όσους αγωνίστηκαν και όσους έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους διεκδικώντας καλύτερες και κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε πράξη τον κοινό μας στόχο, καθιστούμε τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής! Και φέτος θα προσπαθήσουμε το τριήμερο από την 29η Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, να διοργανώσουμε στο αγαπημένο σε όλους μας άλσος, στις πλατείες, στους δρόμους και τα σοκάκια της όμορφης πόλης μας μία μεγάλη γιορτή για όλες και όλους, για μικρούς και μεγάλους. Με την καλύτερη διάθεση και με το πιο όμορφο χαμόγελό μας, σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του Δήμου μας. Καλή Πρωτομαγιά!» αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας (π. Πατριάρχου): Ρίτα Αντωνόπουλου & Ρεβάνς

Επί σκηνής η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι Ρεβάνς που θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μουσική βραδιά φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023  από τις 11.30 έως τις 14.30 στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας:  Ένας υπέροχος μαγικός κόσμος για τα παιδιά της πόλης!

–          Εργαστήρι Κηπουρικής Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για την φροντίδα τους και πάρτε δώρο το δικό σας γλαστράκι.

–          Στίβος Μάχης για τους μικρούς μας φίλους! Τα παιδιά ή και οι γονείς, με την καθοδήγηση των Ανιματέρ – Παρουσιαστών, μπαίνουν σε ζευγάρια και αγωνίζονται στον «στίβο μάχης» εκπροσωπώντας τις ομάδες τους. Ξύλινοι δοκοί ισορροπίας, πέρασμα από ρόδες – πέρασμα από χαμηλά και ψηλά εμπόδια, επίλυση γρίφων,  puzzle, τούνελ, παιχνίδια ευστοχίας και μοναδικά αγωνίσματα. Τραμπολίνο, φουσκωτές δροσερές πισίνες, φουσκωτά πολυπαιχνίδια με επόπτες ασφαλείας και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Επίσης την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας:

Το «Ξέφραγο Αμπέλι», μια κεφάτη παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, με επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση, αποτελούν την αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης. Παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια καλλιτεχνική προσέγγιση.

Την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από τις 11.30 έως τις 14.30 στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα:  Εργαστήρι Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών& Εργαστήρι Κηπουρικής

–          Δημιουργήστε τα ομορφότερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια με χιλιάδες δροσερά χρωματιστά λουλούδια, πρασινάδα και κορδέλες!

–          Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για την φροντίδα τους και πάρτε το δικό σας γλαστράκι στο σπίτι!

Και στα δυο εργαστήρια θα υπάρχουν παιδαγωγοί που θα καθοδηγούν τα παιδιά.

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Μαΐου 2023, και ώρα 20.30, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας!

Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης και δημιουργός Στέλιος Ρόκκος έρχεται το τελευταίο βράδυ των εορτασμών της Πρωτομαγιάς για να μας ξεσηκώσει με την υπέροχη φωνή του, τις επιτυχίες και την ενέργειά του πάνω στη σκηνή!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και δωρεάν!