Νέα επιστολή Βούρου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά την επιστολή που είχε αποστείλει προς τον πρώην πλέον Υπουργό κ. Π. Θεοδωρικάκο τον περασμένο Απρίλιο, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, επαναφέρει με νέα επιστολή του το θέμα της ενίσχυσης του Α/Τ Νέας Φιλαδέλφειας, ζητώντας παράλληλα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τον νέο αρμόδιο Υπουργό κ. Ν. Μηταράκη να εξεταστεί η δυνατότητα της επαναλειτουργίας του Α/Τ Νέας Χαλκηδόνας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος της πόλης μας Γ. Βούρος (Α.Π. 16812 / 05.07.2023) αναφέρει μεταξύ άλλων, περιστατικά κλοπών σε περιουσίες συμπολιτών μας, αλλά και κλοπές/βανδαλισμούς που αφορούν την δημοτική/δημόσια περιουσία (κλοπές σε σχολικές μονάδες, στην υπηρεσία πρασίνου κλπ), βιαιοπραγίες, ακόμη και περιστατικά τραυματισμών ανήλικων συμπολιτών μας! Γεγονότα που σε κάθε περίπτωση ανησυχούν την τοπική μας κοινωνία και στα οποία οφείλουμε όλοι μας να εστιάσουμε.

Πέραν αυτών και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στην περιοχή μας, η υποστελέχωση, οι πιθανές ελλείψεις στα απαραίτητα μέσα, οι μειωμένες περιπολίες, η γειτνίαση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με την Ε.Ο., είναι παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν, και κατά την άποψη της δημοτικής αρχής, καθιστούν σε κάθε περίπτωση αναγκαία, την ενίσχυση των τοπικών Αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να μπορούν με την σειρά τους να αντεπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο απαιτητικό, δύσκολο και ουκ ολίγες φορές επικίνδυνο έργο τους.

Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει μία ασφαλής πόλη.