Νέα Άσκηση εθελοντών πολιτικής προστασίας

Άσκηση εθελοντών πολιτικής προστασίας

.

Νέα Άσκηση πραγματοποίησαν οι Εθελοντές του Συλλόγου, το Σάββατο 1 η Απριλίου, με σκοπό την άμεση κινητοποίησή τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την προσφορά βοήθειας σε πιθανούς πληγέντες.

.

Το σενάριο της Άσκησης προέβλεπε ισχυρό σεισμό αισθητό στην πόλη, με συνέπεια τον εγκλωβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών σε πολυόροφο κτίριο, παράλληλα και με εκδήλωση πυρκαγιάς.

.

οι Εθελοντές του Συλλόγου ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

.

Πραγματοποιήθηκε επιχείρηση διάσωσης δυο τραυματιών και ενός ατόμου σε κατάσταση κρίσης πανικού, στους οποίους παρασχέθηκαν οι Α΄ Βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη, και στη συνέχεια διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία από το ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα κατεστάλη και η πυρκαγιά.

.

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο ΤΑΦΑ. Επιχείρησαν 13 Εθελοντές υπό την επίβλεψη του Αξιωματικού ΠΣ και Μέλους του Συλλόγου Δημήτρη Ομουρλόγλου, ο οποίος επιμελήθηκε και το σενάριο, ενώ χρησιμοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν του επιχειρησιακού εξοπλισμού του Συλλόγου.

.

Το ΔΣ των Εθελοντών ΠΠΝΦ ευχαριστεί θερμά την Οικογένεια Τάφα για την παραχώρηση, τους μαθητές του Φροντιστηρίου για τη συμμετοχή τους καθώς και τους περίοικους που παρακολούθησαν την Άσκηση.