Νέα Αρχή: Συντριβάνι στον Αη Γιάννη – Θα έπρεπε να ντρέπονται!

Το γκρέμισμα του συντριβανιού στον Άη Γιάννη και το «πισωγύρισμα» με την πίστωση για κατασκευή νέου σχολιάζει η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή». «Πρόκειται για μία άλλη απευθείας ανάθεση, με έκπτωση που αγγίζει μόλις το 1%», τονίζει η παράταξη για την προμήθεια εξοπλισμού από τον Δήμο.

Αφού παράτησαν και απαξίωσαν το συντριβάνι τέσσερα χρόνια, και το εξαίρεσαν από την “ανάπλαση” που τελικά ήταν μία απλή συντήρηση, τώρα ο δήμαρχος πανηγυρίζει γιατί δέσμευσε την πίστωση!!! Κι αυτό μετά από συνεχείς οχλήσεις μας, αλλά και όλων των φορέων, των συλλόγων, των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και πολλών συνδημοτών μας, για μεγάλο χρονικό διάστημα, σχετικά με την ανάγκη ύπαρξης του σιντριβανιού στην πλατεία του Αη Γιάννη.

Ο δήμαρχος που υποστήριζε ότι δεν έχει λεφτά για να το συντηρήσει μέχρι και το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν έδινε καμία απάντηση στις αγωνίες των συμπολιτών μας. Έτσι αφού δεν μπόρεσε να το σώσει στα πλαίσια του έργου το συντριβάνι, γκρεμίστηκε!

Ξαφνικά, ο δήμαρχος, αφουγκραζόμενος προφανώς την οργή των δημοτών που θα αποτυπωθεί σύντομα στην κάλπη, άλλαξε γνώμη και ζήτησε στην Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει την εκταμίευση 37.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού σιντριβανιού, μεταθέτοντας μάλιστα τις 17.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024, στην επόμενη δηλαδή δημοτική αρχή!!! Αλλά τι είναι αυτά μπροστά στις 800.000 ευρώ που “δανείστηκε” από την κρατική επιχορήγηση του 2024 ;

Φυσικά, πρόκειται για μία άλλη απευθείας ανάθεση, με έκπτωση που αγγίζει μόλις το 1%! Έτσι αντιλαμβάνεται η διοίκηση Ζορμπά τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών…Δυστυχώς οι παλινωδίες του δημάρχου, όπως και για το νέο Δημαρχείο, κοστίζουν.

Βιώνουμε την επιτομή της κακοδιαχείρισης, ενώ τρέχουν τόσες ανάγκες για την πόλη μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την «ανάπλαση» την πλατείας του Αη Γιάννη, αφού χάσαμε χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Περιφέρεια, καθώς δεν είχαν δηλώσει το ακίνητο στο Κτηματολόγιο, η δαπάνη καλύφθηκε από ιδίους πόρους, και συγκεκριμένα από ΣΑΤΑ, δηλαδή χρήματα που προορίζονται κυρίως για τα σχολεία.

Αιδώς, Αργείοι.