«Νέα Αρχή»: Κίνδυνος να χάσουμε τη μείωση των αντικειμενικών λόγω… καθυστέρησης

«Νέα Αρχή»: Κίνδυνος να χάσουμε τη μείωση των αντικειμενικών λόγω… καθυστέρησης

Τον κίνδυνο να απορριφθεί η πρόταση μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του Δήμου Αγίας Παρασκευής αναδεικνύει με ανακοίνωση η «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και ο Γιώργος Οικονόμου. Η παράταξη υποστηρίζει πως, λόγω της καθυστέρησης του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, η πρόταση για μείωση των αντικειμενικών ανέβηκε στην πλατφόρμα χωρίς τα απαραίτητα στοιχεία τεκμηρίωσης. Έτσι είναι ορατός ο κίνδυνος να μη γίνει δεκτή η πρόταση του Δήμου.

Η «Νέα Αρχή» αναφέρει αναλυτικά:

Σε δημοτικό συμβούλιο του Νοεμβρίου ο επικεφαλής της Νέας Αρχής, Γιώργος Οικονόμου, ενημέρωσε το δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για την ανάγκη επανακαθορισμού και μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων του δήμου μας με πολλαπλά οφέλη (δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση). Ενδεικτικά αναφέρουμε τη μείωση 19 φόρων, τη δυνατότητα δικαιώματος σε προνοιακά επιδόματα για τους ιδιοκτήτες και άλλα πολλά.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν αρχικά επιφυλακτική, στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί διατυπώνοντας, προφανώς από παντελή άγνοια, ένα περίεργο σκεπτικό και αδιαφορώντας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα μειώνονταν για τους συνδημότες μας. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αυτός ο φόρος θα καταργηθεί, αλλά τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει γιατί δεν έχει ακίνητη περιουσία!

Αν απορριφθεί η πρόταση μόνος υπεύθυνος θα είναι ο Δήμαρχος

Ο καιρός γαρ εγγύς όμως, και, προφανώς, συνειδητοποιώντας την πραγματικότητα για την μείωση των αντικειμενικών αξιών, προχώρησε σε αναδίπλωση! Σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε τελικά ότι είναι προς όφελος του δημότη η μείωση των αντικειμενικών αξιών, δίνοντας παραδείγματα και επιχειρηματολογώντας εντελώς διαφορετικά από τότε που του είχαμε προτείνει την διαδικασία αυτή.

Ενώ όμως όπως προέκυψε και στην συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, έπρεπε να επανέλθει το θέμα με στοιχεία τεκμηρίωσης, λόγω λήξης της προθεσμίας, το ανέβασαν στην πλατφόρμα χωρίς στοιχεία. Είναι ορατός ο κίνδυνος, επομένως, να απορριφθεί η πρόταση της μείωσης των αντικειμενικών αξιών για τον δήμο μας, σε αντίθεση με άλλους δήμους που υποβάλλουν τεκμηριωμένες προτάσεις. Και τότε, μόνος υπεύθυνος θα είναι ο δήμαρχος που δεν γνωρίζει, ή που αντιλαμβάνεται… με καθυστέρηση.

Καλές οι δικαιολογίες και οι αναδιπλώσεις που ο δήμαρχος τις έχει αναγάγει σε επιστήμη, αλλά σε τόσο σημαντικά ζητήματα για την πόλη μας, χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα.