Να σταματήσει ΤΩΡΑ η κατάργηση κουλουάρ του στίβου στο ιστορικό Ζηρίνειο ζητάει η “Κοινωνία Παρούσα”

|||

|||

        Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά,Νέα Ερυθραία και Εκάλη” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

        Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν!

 

        Με πρωτοφανείς και απαράδεκτες fast track διαδικασίες, μία μόλις εβδομάδα μετά την ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης.6.2022 και τις ρητές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι θα προηγηθεί διαβούλευση για ένα τόσο μείζον ζήτημα τόσο με εμάς όσο και με τους αθλητικούς συλλόγους, το ΝΠΔΔ Δημήτριος Βικέλας του Δήμου μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επέκταση του αγωνιστικού χώρου του χλοοτάπητα του Ζηρίνειου Δημοτικού Σταδίου (ΑΔΑ Ω525ΟΚΩΖ-120) και τη σχετική εξουσιοδότηση για υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης για ποδοσφαιρική έδρα ομάδας της superleague 2 (ΑΔΑ ΨΙΒ70ΚΩΖ-06Μ).

 

        Σήμερα δε μείναμε εμβρόντητοι όταν μεταβήκαμε το πρωί στο Ζηρίνειο για να συνειδητοποιήσουμε ότι το έργο της αποξήλωσης του ενός διαδρόμου είχε ήδη ξεκινήσει, ότι είχε δοθεί σχετική άδεια από την υπηρεσία μόλις χθες, ενώ μόλις προχθές είχαν ληφθεί οι ανωτέρω αποφάσεις!!!

 

       Αντιδράσεις μαζικές από αθλούμενους, από απλούς δημότες και δημότισσες, από τους αθλητικούς συλλόγους, από τους και τις δημοτικούς/ές μας συμβούλους, από τον ΣΕΓΑΣ δια της προέδρου του Σοφίας Σακοράφα, από τον κορυφαίο ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου που βραβεύτηκε μάλιστα δις σε εκδηλώσεις του δήμου μας, έχουν αφήσει τη διοίκηση του Δήμου παγερά αδιάφορη.

 

       Μετά από παρέμβαση όλων όσων είμασταν παρόντες το έργο σταμάτησε προσωρινά. Πλην όμως και επειδή συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, λάβαμε την πρωτοβουλία και ζητάμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω δημόσια προς την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, στην οποία πρέπει να κληθούν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους προφορικά ή και γραπτά, οι αθλητικοί σύλλογοι, ο ΣΕΓΑΣ και κάθε ενδιαφερόμενος.

 

       Ως «Κοινωνία Παρούσα» εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εξέλιξη αυτή και καλούμε τους δημότες σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί αυτή η σκανδαλώδης απόφαση.