Να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τώρα

Να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τώρα και να μην συνηθίσουμε στη φρίκη, την εκτροπή, την εκμηδένιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, ζητά με ανακοίνωση του γραφείο τύπου η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά. “Πόσοι νεκροί πρέπει να υπάρξουν από πυρά της ΕΛ.ΑΣ. για να ξηλωθούν οι ένοχοι σε όλη την ιεραρχία της αστυνομίας και του Υπουργείου ΠροΠο;”, αναρωτιέται το γραφείο τύπου με αφορμή το νέο θάνατο ανήλικου Ρομά από πιστόλι αστυνομικού “που εκπυρσοκρότησε μόνο του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτης Αριστεράς έχει ως εξής:

Άλλος ένας ανήλικος Ρομ έπεσε σήμερα νεκρός από όπλο αστυνομικού στη Βοιωτία. Το «έγκλημά» του, για το οποίο ο 17χρονος καταδικάστηκε εις θάνατο από τους ένστολους πιστολέρο εκτελεστές, φέρεται να είναι ότι δε σταμάτησε αμέσως σε σήμα της ΕΛΑΣ για έλεγχο.

Διαβάστε κι αυτό

Σύμφωνα δε με τον αυτόπτη μάρτυρα, αδελφό του θύματος, που επίσης επέβαινε στο όχημα, όχι απλώς δεν υπήρξε «συμπλοκή» ή προσπάθεια αφαίρεσης του όπλου του αστυνομικού, όπως επιχείρησε να διαρρεύσει στην αρχή η ένοχη αστυνομία, αλλά δεν υπήρχε καν καταδίωξη και ο 17χρονος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον αστυνομικό που πλησίασε στην πόρτα του οχήματος.

Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία Ρομ από την αστυνομία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετά την εκτέλεση των νέων Νίκου Σαμπάνη και του Κώστα Φραγκούλη υπό  παρόμοιες συνθήκες.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη ολιγωρία ή υποτίμηση. Το έγκλημα είναι διαρκές και έχει ονοματεπώνυμο: η απόλυτη ασυδοσία, συστηματική αυθαιρεσία, η ατιμωρησία και ο εγγεγραμμένος ρατσισμός στην ΕΛ.ΑΣ. μεγαλώνουν τη λίστα των αδικοχαμένων πολιτών από χέρια αστυνομικών, πολλές φορές ανήλικων παιδιών. Η στοχοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών κατηγοριών είναι προφανής, όπως και τα ρατσιστικά κίνητρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη, έχοντας επενδύσει στο δόγμα του «νόμου και της τάξης», καλλιεργώντας το τέρας της ατιμώρητης αστυνομικής βίας που δεν γνωρίζει όρια, αφού έχει τη λευκή επιταγή, τον έπαινο και τα επιδόματα μπόνους της κυβέρνησης.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη στο νέο αυτό έγκλημα της αστυνομίας.

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να ξηλωθούν οι υπεύθυνοι από την κορυφή της ιεραρχίας και της πολιτικής ηγεσίας.

Είναι απαραίτητο ένα πλατύ κίνημα προάσπισης των δημοκρατικών ελευθεριών και καταδίκης της δολοφονικής αστυνομικής βίας, που έχουν εκτελέσει τόσους πολίτες και καθημερινά διακινδυνεύει τις ζωές πολιτών με ασύστολη καταστολή, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και ελεγχόμενων, εμβολισμούς με μηχανές της αστυνομίας, βασανισμούς σε τμήματα.  Για όλα αυτά τα εγκλήματα ακόμη περιμένουμε να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη
δικαιοσύνη.

Αγωνιστικό μέτωπο για να σπάσει το απόστημα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τώρα!