Να παρέμβει το ΕΣΡ για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων ζητά η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ 25

Να παρέμβει το ΕΣΡ για την αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων ζητά, με ανακοίνωση του γραφείου τύπου η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ 25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ 25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά έχει ως εξής:

Στην Κ.Υ.Α Ε/1985 (ΦΕΚ 2596 Β 1/5/2024) της υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Παύλου Μαρινάκη ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:

«Η ΕΡΤ και οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν να μεριμνούν ώστε κατά τη μετάδοση των δελτίων ειδήσεων, των συνεντεύξεων και των πολιτικών εκπομπών να μην παραβιάζεται η αρχή της αναλογικής ισότητας και να εξασφαλίζεται η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών κομμάτων».

Αυτό μέχρι σήμερα και σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό μας δεν εφαρμόζεται καθώς απουσιάζει κάθε είδους αναφορά του από τα δελτία ειδήσεων και από τις ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά δεν ζητά τίποτα παραπάνω από ό,τι δικαιούται και αυτό θα το διεκδικήσει με κάθε νόμιμο μέσο.

Επειδή το ΜέΡΑ25 στις Ευρωεκλογές του 2019 έλαβε ποσοστό 2,99% και στις δεύτερες εθνικές εκλογές του 2023 ο συνδυασμός ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ έλαβε ποσοστό 2,5 % δικαιούται αναλογικής προβολής τόσο στα δελτία ειδήσεων όσο και στις πολιτικές εκπομπές αμέσως μετά από τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, καθώς είναι το κόμμα που έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό από όλα τα κόμματα που είναι εκτός Βουλής και Ευρωβουλής.

Καλούμε το Ε.Σ.Ρ. να λάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία προκειμένου οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Καλούμε όλους τους ραδιοτηλεπτικούς σταθμούς να τηρήσουν τη νομοθεσία παρουσιάζοντας δραστηριότητες της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στα δελτία ειδήσεων και να καλούν εκπροσώπους της στις ενημερωτικές πολιτικές εκπομπές.